Comprar una hamburguesa a 80 km? Cent euros de multa

Comprar una hamburguesa a 80 km? Cent euros de multa Una hamburguesa del McDonald's / Foto: Liffey

La Garda va advertir que a partir de dilluns [passat] seria molt estricta a l’hora de controlar que tothom complís amb la restricció de moviment de cinc quilòmetres, sobretot tenint en compte les xifres de contagis i morts de les darreres setmanes, i per ara ja ha multat vint-i-nou persones, que no han pogut demostrar que tenien un motiu raonable per a desplaçar-se més enllà de la distància permesa.

Un dels casos més sonats ha estat el de tres persones que van viatjar vuitanta quilòmetres, des del comtat de Meath fins al barri de Ringsend (Dublin 4), per a anar a un take-away i emportar-se unes hamburgueses que, probablement, havien de ser molt del seu grat, però que en aquest cas els van costar una mica cares, més concretament, cent euros per barba, que és l’import fix de la multa que reben els qui s’allunyen massa de casa.

Al sud, a Middleton (Comtat de Cork), una dona va ser multada quan va ser enxampada en una platja després que, uns minuts abans, havia dit als gardaí d’un control que se n’anava cap a casa. També hi ha hagut uns quants casos en els quals els involucrats eren esportistes, com uns ciclistes de Galway que van passar-se de frenada pedalant massa alegrement catorze quilòmetres de més o uns instructors d’un gimnàs de Dublin que van adduir que no tenien internet a casa i no podien fer les sessions en línia.

D’altra banda, els Sotscomissari en Cap, John Twomey, ha tornat a fer una crida a la responsabilitat i ha demanat a la gent que, si no és per una raó essencial o una emergència, romangui a casa a fi de protegir els treballadors que són a primera línia en la lluita contra el virus, com el personal mèdic de les unitats que tracten els contagiats. Twomey també ha recordat que les restriccions no són aplicables en casos de violència domèstica.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt