846 contagis en hospitals d’ençà del 27 de desembre

846 contagis en hospitals d’ençà del 27 de desembre El Saint James' Hospital, Dublin 8 / Foto: Liffey

En principi, qui tingui un cas greu de Covid-19 ha d’anar a un hospital a guarir-se, però les dades publicades pel Servei de Salut revelen que els centres sanitaris han esdevingut un punt de propagació més del coronavirus; en aquest sentit, durant la darrera onada -la tercera-, iniciada arran de l’alta mobilitat del període nadalenc, ja hi ha hagut més casos que en tot l’any 2020, una pauta gairebé idèntica a la de contagis en hospitals: 967 durant tot l’any passat i 846 d’ençà del 27 de desembre.

El Servei de Salut ha justificat les xifres adduint que un lloc on es tracti gent amb Covid-19 és molt probable que algú que no el tingui es contagiï, tot i que l’augment descontrolat de les tres darreres setmanes és un motiu de preocupació i ha fet saltar l’alarma. Amb tot, el professor Martin Cormican, director del departament d’Infeccions Hospitalàries del Servei de Salut, ha assegurat que treballen per a mantenir un entorn amb el màxim de seguretat possible, tant amb formació del personal com en l’ús de material mèdic i neteja.

Un problema addicional és la reducció de la plantilla disponible a causa dels contagis o de ser un contacte proper, fet que encara complica més les coses i afegeix pressió a tot el sistema hospitalari, que ja fa dies que treballa a plena capacitat. D’altra banda, un estudi fet ara fa unes setmanes al dublinès Saint James’ Hospital va revelar que un 15% del personal mèdic que hi va participar -de manera voluntària- tenia anticossos del virus.

Font: RTÉ

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt