Anar al dentista a Tenerife ja no és una excusa raonable

Anar al dentista a Tenerife ja no és una excusa raonable L'aeroport de Dublin, totalment buit / Foto: Liffey

A mitjan gener el govern va aprovar una bateria de mesures amb l’objectiu de fer respectar el límit de mobilitat dels ciutadans a cinc quilòmetres, amb multes de cent euros per a qui ultrapassés aquesta distància sense tenir cap excusa raonable. De tota manera, segons les dades disponibles, que revelen que dos terços dels passatgers que arriben a Irlanda ho fan des de destinacions turístiques, sembla que n’hi havia alguns que volien anar de vacances i aquest import el veien com un simple extra del viatge, per la qual cosa, la multa va incrementar-se fins als cinc-cents euros.

Amb aquest nou import, que ja pica una mica més la butxaca, alguns van començar a repensar-s’ho i d’altres, com sempre passa en aquestes situacions, van mirar de trobar una manera d’esquivar-ho. La solució: demanar hora al dentista a Tenerife, que és una destinació turística hivernal molt popular entre els irlandesos que cerquen sol, platja o piscina i relax. Així doncs, algunes clíniques dentals de l’illa canària s’han trobat amb una nova clientela que els empra com a excusa raonable per a poder anar de vacances estalviant-se la multa.

En aquest sentit, diversos dentistes canaris han denunciat que d’ençà de fa dues setmanes hi ha hagut irlandesos que els sol·liciten una consulta, demanant insistentment un correu de resposta confirmant-ho, però que després no hi van. A més, solen ser joves i no gent gran, que són els que normalment -en temps no-pandèmics- van al dentista de Tenerife i aprofiten per a passar-hi uns dies de vacances.

Tota aquesta història ha estat confirmada per les dades del Servei d’Immigració, que revelen que un 40% dels passatgers que passen per l’aeroport de Dublin de camí cap a destinacions turístiques ensenyen un document que prova que tenen hora al dentista de Tenerife.

De tota manera, Drew Harris, Comissari en Cap de la Garda, va afirmar ahir durant el programa Late Late Show d’RTÉ que la picaresca dental ja no servirà com a excusa raonable. A més, va anunciar un augment de l’import de la multa als qui infringeixin la restricció de mobilitat fins als dos mil euros, puix que encara n’hi ha que els cinc-cents euros actuals no els dissuadeixen d’anar de vacances.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt