La Garda no farà de taxista per als de l’Hotel Quarantena

La Garda no farà de taxista per als de l’Hotel Quarantena Rètol indicant la parada de taxis a l'aeroport de Dublin / Liffey

Mentre continuen arribant passatgers a l’aeroport de Dublin -entre mil i tres mil al dia-, el govern prepara la nova legislació que obligarà a confinar-se en un hotel durant catorze dies tot aquell que aterri a Irlanda provinent de llocs on hi hagi una forta afectació de les variants més contagioses del virus, una pràctica que ja s’ha implantat força reeixidament a llocs com Austràlia. Per ara, els noms inclosos a la llista negra, la de la Categoria 2, són el Brasil, els Emirats Àrabs Units, Àustria i disset països africans.

De tota manera, encara hi ha molts detalls que no són gaire clars, sobretot a l’hora d’assegurar-se que els passatgers d’aquests països van directament cap a l’Hotel Quarantena i hi romanen durant catorze dies. Evidentment, una de les maneres més fàcils de fer complir la llei és involucrar-hi la Garda, però la Policing Authority, l’ens públic que supervisa la idoneïtat de l’estratègia policial, ha aconsellat que la Garda no faci aquestes tasques.

En aquest sentit, Bob Collins, president de l’Authority i que ahir va presentar el darrer report de la feina feta per la Garda durant la pandèmia, ha alertat que la crisi de la Covid-19 ja ha delmat prou efectius policials, amb molts agents de baixa pel virus o confinats per ser un contacte proper d’un contagiat, i que fer de taxistes o de personal de seguretat en un hotel encara agreujaria més la situació de manca de gardaí disponibles.

Amb tot, Collins ha afirmat que els agents de seguretat privats no tenen potestat per a limitar la llibertat de moviment de les persones, però que la Garda, com a responsable de la seguretat a la República, hi aniria en cas que hi hagués incidents, una cosa més que probable si hom té en compte que els hostes estarien confinats durant catorze dies en un espai tancat.  

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt