The Kerryman diu que no canviarà a The Kerry People

The Kerryman diu que no canviarà a The Kerry People L'edició en línia del Kerryman / Foto: The Kerryman

Ahir al matí, durant una entrevista al programa Today with Claire Byrne, de l’emissora pública RTÉ Radio, la secretària d’Estat d’Educació Especial i Inclusió, Josepha Madigan, va afirmar que el gènere i la llengua actuals no representen els valors d’avui i que seria important de començar a revisar i canviar el biaix masculí generat a causa de la visió patriarcal que ha regit la humanitat d’ençà de temps immemorials.

Entre altres exemples, Madigan va destacar paraules com chairman -que és la persona que presideix una entitat i que no sempre és un home- o spokesman -el portaveu-, tot i que en aquest segon cas ja fa temps que molts mitjans empren spokeswoman quan es tracta d’una dona o l’indefinit spokesperson. De tota manera, l’exemple que va generar més debat va ser la referència al diari The Kerryman, a qui Madigan va suggerir de canviar de nom per un de més inclusiu com The Kerry People.

La resposta del diari -editat pel mateix grup belga propietari de l’Irish Independent i amb tres edicions locals- va anar a càrrec de Siobhán Murphy, la seva directora -director o general manager, que en aquest cas s’empra la mateixa forma tant en masculí com en femení-, que va assegurar que la publicació, fundada l’any 1904 i amb la redacció a la població de Tralee, havia evolucionat de manera constant amb el temps i que no hi havia cap necessitat de canviar el nom, una acció que podria posar en perill la imatge de marca del diari i és que The Kerryman és tota una institució a la seva àrea d’influència.

Amb tot, la crítica més dura va ser la de Michael Healy-Rae, diputat independent per Kerry i un dels capitosts de la nissaga familiar que ha dominat la política del comtat durant molts anys -el seu pare fou diputat i el seu germà també ho és-. Healy-Rae, que va afirmar que a Kerry aquest diari és comparable a la Bíblia, va demanar d’acabar amb aquesta correcció política ridícula i sense sentit i va recomanar a Madigan de centrar-se en coses importants, com la gestió de la pandèmia.

Font: RTÉ i Newstalk

Torna a dalt