Aquest estiu, Belfast podria esdevenir hub aeri d’Irlanda

Aquest estiu, Belfast podria esdevenir hub aeri d’Irlanda Exterior del Belfast City Airport / Foto: Foto: Belfast City Airport via FB

Un ritme de vaccinació molt més ràpid i una visió més laxa a l’hora d’aplicar restriccions de mobilitat podrien fer que l’estiu vinent Belfast esdevingui l’autèntic hub aeri que connecti Irlanda amb el món en detriment de Dublin, que sempre ha estat, amb diferència, l’aeroport de l’illa amb un nombre més alt de passatgers i de vols.

En aquest sentit, ara fa unes setmanes la companyia de baix cost Ryanair va anunciar nou noves rutes estivals des del cèntric Belfast City Airport -sis de les quals cap a destinacions dels Països Catalans- i sembla que Aer Lingus, del grup IAG, el mateix que British Airways, Iberia i Vueling, podria traslladar cap a la capital nord-irlandesa les operacions que normalment faria des dels aeroports de Cork i Shannon.

De fet, Aer Lingus ja ha anunciat nous vols des de Manchester cap als Estats Units, més concretament Nova York i Orlando, un moviment que permet d’esquivar les restriccions existents a la República, on es multa tot aquell que arriba o se’n va sense una excusa raonable. A més, a partir d’aquesta setmana els passatgers que arribin de països inclosos a la llista negra, és a dir, llocs amb una alta incidència de les variants més contagioses del virus, hauran de fer una quarantena obligatòria de catorze dies en hotels designats a tal efecte.

Així doncs, podria repetir-se la situació que va tenir lloc a final de desembre, quan es van suspendre les connexions per mar i aire entre la República i la Gran Bretanya, però com d’habitud, els més murris van esquivar les prohibicions volant fins al Nord i després travessant la frontera terrestre amb el Sud. En aquest cas, però, seria a la inversa, és a dir, que els irlandesos del Sud anirien al Nord a fi d’agafar un vol cap a alguna de les destinacions turístiques més populars que, evidentment, inclouen sol, platja o piscina i cervesa barata.

Torna a dalt