Andorra, país dels Pirineus i de la llista negra irlandesa
El govern irlandès va afegir ahir nous territoris a la categoria 2, és a dir, la llista negra del virus, i a partir del dimarts sis d’abril, tot aquell que arribi a Irlanda des de qualsevol lloc inclòs a la llista haurà de fer una quarantena obligatòria de catorze dies en un hotel designat a tal efecte, que actualment és el Crowne Plaza de Santry (Dublin 9). Aquest servei va engegar ara fa una setmana i durant les primeres 24 hores hi va haver tres hostes que van fugir, un dels quals encara continua campant alegrement.
Fins ara hi havia trenta-tres territoris, n’hi han afegit vint-i-sis i han retirat l’Illa Maurici, per la qual cosa a la llista negra actual hi ha cinquanta-vuit noms. Entre els nouvinguts -o malvinguts- hi ha el Principat d’Andorra, San Marino i Mònaco; curiosament, l’estiu passat, aquests dos darrers països havien format part de la primera llista verda, és a dir, els països des d’on es podia arribar a Irlanda sense cap mena de restricció.
D’altra banda, tot aquell que vingui d’Andorra no podrà fer-se l’andorrà* i també haurà d’anar obligatòriament al Crowne Plaza de Santry, com tothom, i no al Bed & Breakfast de Ballsbridge (Dublin 4) que duu el nom del país dels Pirineus.
A la llista negra també hi ha països com Israel -i Palestina-, un dels llocs amb un percentatge més alt de població vaccinada, fet que ha generat més d'un dubte sobre la lògica emprada a l’hora de confeccionar la llista; per contra, tot i que si fos per números també s’hauria d’haver inclòs Alemanya, França i Itàlia, no s’ha volgut incomodar aquests països, a banda que són llocs on viuen molts irlandesos que, en cas de tornar a casa, haurien de passar dotze dies en un hotel, una situació que seria kafkiana per a qualsevol persona que fos de Dublin i rodalia.
ACTUALITZACIÓ 22/05/2021: Andorra, fora de la llista negra.
* Fer-se l’orni.