Segon Divendres de Pasqua amb Llei Semiseca en vigor

Segon Divendres de Pasqua amb Llei Semiseca en vigor Rètol amb l'horari de venda del Divendres de Pasqua / Foto: Liffey

Segon any consecutiu amb un Divendres de Pasqua sent com una de les diverses classes de xampany, semisec en aquest cas, i és que l’alegria dels qui van batallar incansablement durant anys i panys per a poder obrir els pubs aquest dia només va durar un bienni, 2018-2019. En aquest sentit, l’any passat, ja en plena pandèmia, es va tornar enrere en el temps i els pubs van romandre amb la persiana abaixada, com havia passat del 1927 al 2017.

De tota manera, a diferència de l’època en què el Divendres de Pasqua imperava la Llei Seca, ara els off-licences, les botigues autoritzades a vendre begudes alcohòliques, obriran com un divendres qualsevol, això sí, a partir de dos quarts d’onze del matí, una restricció que també serà aplicable als supermercats amb llicència, com el de la foto superior. I diumenge serà a partir de dos quarts d’una del migdia.

Per contra, algunes de les opcions -o escletxes legals- existents abans, ara ja no hi són a causa de la pandèmia, com els esdeveniments esportius on hi hagués bar, un àpat en un vaixell que navegués per un riu o un canal, el bar d’un canòdrom, durant un àpat en un hotel, en un bar d’un teatre o pubs d’estacions de tren si els passatgers tenien un bitllet intercity, que solia ser el més barat, cap a Drogheda (Comtat de Louth), però després no es feia el trajecte.

D’altra banda, el fet que els pubs hagin romàs tancats durant bona part del darrer any ha suposat un increment molt notable de venda per als off-licences, tot i que segons les dades disponibles, el consum global ha disminuït, és a dir, que les vendes als off-licences són inferiors a la suma de pubs i off-licences de temps prepandèmics.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt