La senyora Kavanagh fa 100 anys a ritme de saxo policial

La senyora Kavanagh fa 100 anys a ritme de saxo policial El fanalet d'una comissaria de la Garda / Foto: Liffey

Durant el darrer any, la Garda s’ha fet ben visible amb controls repartits arreu de la xarxa viària i fent complir la nova legislació en vigor arran de la Covid-19, sobretot amb relació a trobades multitudinàries i festes casolanes, una feina que els han dut més d’un problema quan els infractors no eren conscients de la gravetat de la pandèmia; de fet, al cap d’unes setmanes hi havia recompte de vegades en què els havien escopit.

De tota manera, la Garda és coneguda per la seva gran vocació de servei a la comunitat i durant els llargs confinaments ha ampliat el seu ventall de serveis entre els qui més ho necessiten. En aquest sentit, quan es va prohibir de sortir de casa als més grans de setanta anys, els community gardaí van anar a comprar per a la gent que no ho podia fer.

Una altra pràctica força habitual ha estat organitzar desfilades amb vehicles dels serveis d’emergència -principalment policia i bombers fent anar alegrement la sirena- per davant de la casa d’algun infant que celebrava el seu aniversari, però que arran del confinament no podia fer la típica festa amb amics i familiars.

I ahir, al barri de Cabra (Dublin 7), els gardaí van demostrar una altra vegada que són un cos al servei de la comunitat i quan va assabentar-se que Kathleen Kavanagh feia cent anys, van plantar-se davant de casa seva i li van desitjar un bon aniversari, amb un membre de la Garda Band tocant el saxo. Una cosa que va quedar molt clara fou el bon estat de salut de la senyora Kavanagh, que no va dubtar a moure’s al ritme de la música, amb un estil molt céilidh -dansa irlandesa-, això sí, adaptat a la seva edat.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt