El moviment rastafari entra amb rastes al Servei Naval

El moviment rastafari entra amb rastes al Servei Naval La patrullera LÉ Samuel Beckett / Foto: Liffey

Ja fa temps que el Servei Naval fa aigües a l’hora d’atraure nous reclutes, fins al punt que, massa sovint, algunes de les seves patrulleres han de romandre amarrades a port per manca d’efectius, un fet que, sumat a les avaries i a les aturades per treballs de manteniment, fa que gairebé mitja flota sigui inoperativa i no es pugui patrullar de manera eficaç per la immensa zona assignada a Irlanda a l’Atlàntic, on hi ha molts vaixells de pesca, que no sempre feinegen seguint la legislació, i contrabandistes provinents de l'Amèrica del Sud.

De tota manera, sembla que la greu crisi de reclutes podria solucionar-se amb el cop de timó fet pel Servei Naval, que mira de ser un lloc molt més multicultural, emmirallant-se així a la realitat de la societat irlandesa, que ha canviat molt durant les darreres dues dècades amb l’arribada massiva de gent provinent de països llunyans a la recerca d’una oportunitat.

En aquest sentit, cinc dels vint-i-cinc reclutes de la promoció Deirdre són nascuts a l’estranger, més concretament, al Brasil, a Croàcia, a Letònia, a Romania i a Txèquia. I és en aquest darrer país on va néixer el recluta que més ha cridat l’atenció: Ansoumane Firkins, de vint-i-quatre anys i de pares guineans, que és de religió rastafari i és per això que, a diferència dels seus camarades de cabells tallats ben arran, duu rastes (foto a sota).

Firkins ha viscut en molts països diferents, com Guinea, Hong Kong, Malta i Singapur, i va arribar a Irlanda a tretze anys, anant com a internat a la Newton School de Waterford. La vena militar li ve de família i és que el seu avi, Tamba Kallas Traoré, fou militar i un dels fundadors de Guinea després que el país africà s’independitzés de França l’any 1958. Firkins no té família a Irlanda, però ha assegurat que el Servei Naval és la seva família, lloant la germanor entre els reclutes.

Font: Irish Examiner

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt