Donegal tindrà un telèfon especial per a denunciar festes

Donegal tindrà un telèfon especial per a denunciar festes El fanalet d'una comissaria de la Garda / Foto: Liffey

El comtat de Donegal és un dels més oblidats pel potent centralisme dublinès, probablement perquè és allà perdut al Nord i només unit a la República per un tros de terra que, entre Bundoran i Manger, no fa ni deu quilòmetres d’amplada; de fet, de tant en tant, en algun mapa en què es fan servir dos colors diferents a fi de distingir la República i el Nord, hi ha qui li posa el mateix color que els sis comtats que són sota administració britànica. I fins a mitjan anys vuitanta, Met Éireann no va incloure Donegal a la seva previsió meteorològica.

Així doncs, sembla que hi ha molts habitants del comtat que pensen que no els controla ningú i és per això que en aquella zona les restriccions relacionades amb la pandèmia no acaben de complir-se; en aquest sentit, si a tot el país la incidència mitjana dels darrers catorze dies ha estat de 134,1 casos per cada cent mil persones, a Donegal la ràtio és de 306,5 casos. Les poblacions més afectades són Letterkenny i Milford.

De tota manera, bona part dels brots detectats al comtat tenen l’origen en trobades de tota mena organitzades per joves que, segons les autoritats sanitàries, celebren festes d’aniversari a casa amb els amics o formen grups en llocs a l’exterior, essent la platja un dels punts de trobada més populars, això sí, sempre que el temps ho permeti.

Amb tanta festa i xerinola i esperant de comptar amb la col·laboració de la gent que compleix les restriccions, la comissaria de Letterkenny ha decidit d’obrir un telèfon que servirà per a denunciar festes i ha promès que la resposta no serà l’habitual Sí, ja ho mirarem quan tinguem temps sinó que s’investigaran totes les denúncies. El telèfon és el 074 9167101.

Torna a dalt