Reobertura universitària: s’acaben les classes via Zoom

Reobertura universitària: s’acaben les classes via Zoom Façana principal del Trinirty College de Dublin / Foto: Liffey

Fora dels sectors econòmics, el món universitari ha estat un dels més impactats per la pandèmia i d’ençà de mitjan març de l’any passat les classes s’han fet per internet, sobretot via la plataforma Zoom, que s’ha imposat a altres opcions com Skype o Microsoft Teams. Tanmateix, amb la millora de la situació i preveient que al setembre bona part dels aproximadament 200.000 estudiants matriculats a les universitats de la República ja hauran estat vaccinats, el govern ha donat l’ordre de reobertura dels campus.

El pla preveu el retorn de les pràctiques, les classes i les tutories presencials així com tota mena d’activitats no-lectives organitzades per clubs i societats. Amb tot, en cas que sigui possible, s’incentivarà l’ús d’aules d’alta capacitat i la ventilació de les instal·lacions; de fet, es donarà un cert marge a les universitats a l’hora de determinar si algunes activitats concretes es fan via internet. També es restablirà el servei de bar, restaurant i cantina.

Per la seva banda, les organitzacions d’estudiants han mostrat la seva satisfacció pel retorn a la normalitat, però també han demanat que s’inverteixin recursos en el benestar dels estudiants i en la seva implicació en el procés de retorn al campus; en aquest sentit, Lorna Fitzpatrick, presidenta del Sindicat d’Estudiants d’Irlanda (USI), ha demanat que les universitats tinguin en compte l’opinió de totes les parts interessades i que es mantingui un flux d’informació continu.

Una altra cosa que tornarà són els problemes habituals de la vida estudiantil, que començarà amb la recerca desesperada d’allotjament a un preu raonable i és que malgrat que durant els darrers anys la construcció de diversos complexos residencials exclusius per a estudiants ha augmentat l’oferta, els seus preus no s’adapten a algunes butxaques perquè molts, o no treballen o treballen a temps parcial, per la qual cosa no disposen de gaire recursos econòmics si no és que reben una ajuda de la família.

Font: RTÉ

 

Torna a dalt