El Servei Naval també fa aigües en la seva cerca de xefs

El Servei Naval també fa aigües en la seva cerca de xefs La patrullera LÉ Samuel Beckett als Quays de Dublin / Foto: Liffey

Ja fa temps que l’exèrcit pateix una greu crisi de reclutament que, combinada amb una fugida massiva de personal, ha situat el nombre d’efectius molt per sota del que seria recomanable per a operar amb unes mínimes garanties. I dels tres exèrcits -Terra, Mar i Aire-, és el Servei Naval el que té més dificultats per a cobrir vacants, fins al punt que algunes de les seves patrulleres han de romandre amarrades a port perquè no hi ha prou gent per a cada posició.

I segons Mark Keane, president del sindicat militar PDForra, el problema se’ls ha ficat, literalment, fins a la cuina; en aquest sentit, el Servei Naval necessita, pel cap baix, uns cinquanta-quatre xefs i en aquest moment li’n manquen divuit, tot i que ja fa dos anys que va endegar una campanya de selecció, mirant de pescar al sector privat, on hi ha el bo i millor del ram, amb contractació directa, una via coneguda com a direct entry.

Amb tot, el resultat ha estat nul: no s’ha ofert la feina a ningú per aquesta via. Les xifres facilitades per un portaveu del Servei Naval revelen que de les cent trenta-una candidatures rebudes fins ara, setanta-sis van ser rebutjades automàticament perquè no complien amb els requisits o qualificacions, quaranta-quatre van ser rebutjades per altres raons, sobretot d’estudis i en menor mesura per no tenir permís de residència, vuit van abandonar a mig procés i la resta no es van presentar quan se’ls va convocar a una entrevista.

Entre els motius per no atraure xefs hi ha el fet que la feina té unes característiques molt especials i és que els qui són destinats a una patrullera que vagi de missió de vigilància a l’Atlàntic, pot ser que es passin unes quantes setmanes a alta mar, a banda que, entre àpat i àpat, també se’ls pot assignar altres tasques que no tenen res a veure amb els fogons, com fer de bombers o fer pràctiques de tir amb els canons i les metralladores del vaixell.

Keane ha assegurat que una manera de fer aquestes feines més atractives seria d’apujar el salari, atès que, de tots els treballadors de l’administració pública, els membres de l’exèrcit són els que cobren menys. A més, també hi ha uns quants xefs que estan a punt d’arribar a l’edat de jubilació, per la qual cosa la situació, de ben segur, empitjorarà els anys vinents si no s’hi posa remei abans perquè augmentarà la pressió sobre els que restin a la cuina en ser menys però havent de fer la mateixa feina.

Si hi esteu interessats, trobareu més informació AQUÍ.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt