El centre de Dublin podria dir adéu a les bosses de brossa

El centre de Dublin podria dir adéu a les bosses de brossa Una bossa d'escombraries amb l'adhesiu / Foto: Liffey

La normativa municipal de Dublin obliga els residents a la capital a dipositar les bosses de brossa en un cubell, que és recollit per algun dels diversos operadors privats que presten el servei, però molts carrers del centre han restat exempts puix que el sistema de cubells no és gens pràctic per diverses raons, com una vorera massa estreta, que dificultaria el pas, o per ser una zona per on passen molts vianants. En aquests casos, el sistema de recollida ha continuat fent-se mitjançant la pràctica de deixar la bossa al carrer, això sí, amb l’adhesiu que indiqui que se n’ha pagat la recollida (foto).

Tanmateix, això de deixar la bossa al carrer té els seus inconvenients i és que, com queda demostrat massa sovint, rates i sobretot gavines esquincen el plàstic a la recerca de menjar i tot allò que hi ha a l’interior de la bossa pot acabar escampat per la vorera. Així doncs, l’ajuntament, cansat i avergonyit de veure tanta brutícia en alguns carrers, va endegar un concurs per tal de solucionar el problema, apel·lant a ciutadans i empreses amb ganes d’assumir el repte a presentar idees innovadores.

Finalment, la idea guanyadora ha estat la de l’empresa Owenbridge Ltd. i el seu sistema Bagbin, que a partir d’aquest mes serà objecte d’una prova pilot. El procediment triat és el d’un cubell fet de polipropilè, sense fons -és a dir, com un cilindre-, amb un mànec a la part superior i amb una capacitat de 270 litres -els cubells estàndard en tenen 250-. Els usuaris deixaran el cubell Bagbin a la vorera amb les bosses a l’interior, l’operari estirarà el mànec cap amunt, agafarà les bosses, les col·locarà al camió i com que el cubell serà plegable, el dipositarà en un lloc segur designat pel client.

Així doncs, el Bagbin solucionarà els dos problemes principals del sistema actual de bosses al carrer: les rates o gavines no podran esquinçar el plàstic i el cubell no romandrà al carrer buit fent nosa durant unes hores. En un principi, la prova pilot es farà amb establiments comercials, tot i que també s’oferirà a residents en habitatges; en aquest cas, els usuaris tindran l’opció de demanar uns Bagbins més petits.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt