Els pares dels neonats treuen fum amb RTÉ i el Rotunda

Els pares dels neonats treuen fum amb RTÉ i el Rotunda Entrada al Rotunda Hospital, a Parnell Square (Dublin 1) / Foto: Liffey

Durant la pandèmia i d’acord amb les restriccions establertes per l’autoritat sanitària, els pares o futurs pares no han pogut fer costat a les mares als hospitals maternals i han hagut d’esperar fora, al carrer o a l’aparcament, mentre la dona era de visita mèdica o parint, una experiència que algunes parteres han definit com a horrorosa, sobretot en els casos d’avortaments naturals en què tenir el marit o el company al costat hauria alleujat el dolor.

I per si amb tot això no n’hi hagués prou, aquest dimecres passat la cadena de televisió pública RTÉ va emetre el primer capítol de la tercera temporada d’una sèrie que explica el dia a dia al dublinès Rotunda, un dels hospitals maternals amb més activitat de tot Irlanda. El problema és que el rodatge va tenir lloc entre el novembre de l’any passat i aquest setembre, fet que ha causat una forta indignació perquè durant tot aquest temps s’ha deixat entrar l’equip de filmació, però no els pares.

Davant l’allau de crítiques, el Rotunda s’ha defensat dient que l’equip directiu va decidir de continuar amb la gravació perquè la sèrie és una plataforma molt important per als pacients i les seves famílies a l’hora de mostrar la seva experiència i que, entenent que tothom passa per un moment difícil arran de la pandèmia, respecten les sensibilitats de la gent, però també creuen que és important de mostrar totes aquestes històries.

Tant el Rotunda com RTÉ han assegurat que el nombre de persones que han integrat l’equip de filmació ha estat sempre el mínim imprescindible i que quan que ha estat possible, s’ha mirat de gravar a l’exterior. A més, en imatges gravades dins de l’hospital s’ha fet ús de càmeres fixes operades de manera remota, per la qual cosa, la presència d’un o dos membres de l’equip a l’interior del centre sempre ha estat per un període de temps molt limitat.

 

Torna a dalt