El metro dublinès podria arribar amb set anys de retard

El metro dublinès podria arribar amb set anys de retard El plànol del Metrolink / Transport Infrastructure Ireland

Que la ciutat de Dublin acabi tenint o no la seva primera línia de metro continua sent un dels enigmes més importants de la capital irlandesa i és que si el primerenc Metro North ja va descarrilar arran de la crisi econòmica de fa tretze anys, ara hi ha rumors que Metrolink, el projecte que el substitueix amb alguns petits canvis, arribarà amb set anys de retard amb relació a l’horari previst inicialment, passant del 2027 al 2034. Metrolink ja ha estat protagonista de diverses polèmiques durant els darrers anys, sobretot per la disrupció que la seva construcció causaria als veïns residents al llarg del seu recorregut.

En aquest sentit, una filtració al Mail on Sunday parla d’un retard en l’entrada en servei del metro, fet que ha provocat que alguns polítics hagin demanat explicacions a Eamon Ryan, líder dels Verds i ministre de Transport, com és el cas de Regina Doherty, senadora del Fine Gael. Doherty, que diu que se n’ha assabentat per la premsa, ha afirmat entendre l’anterior suspensió del projecte arran de la greu crisi que va obligar Irlanda a demanar ajuda financera internacional per a evitar la fallida, però que ara no hi ha cap excusa raonable.

A fi d’il·lustrar la història inacabable que ha esdevingut la línia de metro, que hauria d’unir el cèntric Saint Stephen’s Green amb el nord del comtat tot passant per l’aeroport, Doherty ha recordat irònicament que hi ha gent de Swords que va comprar-se una casa ara fa més de trenta anys i que al prospecte de la immobiliària ja hi apareixia el metro com a reclam. A més, la senadora alerta que un retard en aquest projecte suposaria un pas enrere en l’objectiu de disposar d’un transport públic no contaminant.

Font: Newstalk

 

Torna a dalt