La loto arriba al seu segon pot més alt de la història

La loto arriba al seu segon pot més alt de la història La seu de la National Lottery, a Dublin / Foto: Liffey

D’ençà del dimecres nou de juny no hi ha hagut cap jugador de la loto que hagi encertat els sis números, per la qual cosa el pot aproximat per al sorteig d’aquest vespre s’enfilarà fins als disset milions d’euros, és a dir, el pot amb el segon import més alt en els gairebé trenta-quatre anys d’història de la loteria irlandesa; el rècord va ser el premi que es va endur un sindicat -grup de persones que juguen de manera col·lectiva- de Carlow el 28 de juny del 2008: la bagatel·la de 18.963.441 euros.

Fins ara només hi ha hagut cinc guanyadors que s’hagin endut més de quinze milions d’euros, tots, curiosament, en un període força concentrat en el temps: del 28 de juliol del 2007 al 23 d’octubre del 2010. Tanmateix, ja fa anys que els pots acostumen a ser més alts que abans atès que Premier Lotteries Ireland, el consorci format per Camelot i An Post que opera la loto d’ençà del 2014 i per un període de vint anys, va afegir dos números, passant de 45 a 47, per la qual cosa la probabilitat de guanyar és més baixa i és per això que el resultat més habitual és que el pot no el guanyi ningú.

D’altra banda, una part de la recaptació -trenta cèntims per euro- va destinada a projectes relacionats amb l’esport, la joventut, la sanitat, el benestar social, l’ensenyament, l’art, el patrimoni i el gaèlic. Per ara, segons la National Lottery, durant la sèrie actual sense guanyador del pot l’import destinat a causes socials ja arriba als 24,6 milions d’euros; l’any passat en van ser 254 i durant els darrers trenta-quatre anys, 6.000 milions.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt