Els estudiants del Trinity volen que els tornin els calers

Els estudiants del Trinity volen que els tornin els calers Façana principal del Trinity a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

En principi es preveia que durant el curs universitari 2021-2022 hom tornaria a la normalitat, sobretot amb relació a la presencialitat, però sembla que al Trinity College no ha estat ben bé així i alguns estudiants, que volien tornar a classe, van mostrar ahir el seu desacord manifestant-se a l’interior del campus, davant de la cantina i a tocar del Campanile.

Durant la protesta, que va aplegar entre dues-centes i tres-centes persones, van parlar els representants de diversos col·lectius d’estudiants, assegurant que ja n’estaven farts de la manca de comunicació del Trinity sobre el retorn a les classes presencials i de la dubtosa qualitat de l’allotjament al campus, amb una baixíssima relació qualitat-preu.

En aquest sentit, László Molnárfi, president d’Estudiants Pel Canvi (Students4Change, S4C), va denunciar que la universitat els extorsionava amb unes tarifes desorbitades tot i ser tractats com animals; també va afirmar que el Trinity havia incomplert la promesa de fer classes presencials si hi havia menys de cinquanta persones assegurant que fins i tot algunes classes amb només sis estudiants es fan per internet.

Molnárfi va esplaiar-se de gust i va disparar a tort i a dret, explicant que la protesta anava adreçada a Linda Doyle, la nova degana de la universitat i primera dona a ocupar el càrrec en els 429 anys d’història del Trinity, i al seu equip, a qui, segons el líder d’S4C, paguen un sou de 200.000 euros gràcies a les seves taxes. Molnárfi va acabar el discurs demanant que, en cas que no es puguin fer classes presencials i no es reobri la biblioteca, els tornin els calers. L’acte va acabar amb els presents signant un document amb totes les peticions dels estudiants.

Curiosament, la degana Doyle era present a la protesta i va escoltar amb atenció les diverses demandes; després, va enviar un missatge electrònic a estudiants i personal universitari reconeixent que tothom passava per un moment difícil i que entenia la preocupació amb relació a la reobertura del campus, recordant que hi havia un servei d’ajuda als estudiants; Doyle es va comprometre a organitzar una tanda de qüestions i respostes en els dies vinents.

Font: Trinity News

Torna a dalt