El lleure nocturn reobrirà amb el Nitelink sense engegar

El lleure nocturn reobrirà amb el Nitelink sense engegar Autobús fora de servei / Foto: Liffey

El 22 d’octubre serà el dia en què engegarà un dels darrers sectors que encara no ha reobert: el lleure nocturn, és a dir, clubs i discoteques, però el que no engegarà serà el Nitelink, el servei nocturn que en temps no-pandèmics opera Dublin Bus les nits de divendres i dissabte i que amb una tarifa única de 4,50 euros amb Leap Card o 6,60 en efectiu -amb monedes i import exacte perquè no tornen el canvi- permet a molta gent de sortir de festa pel centre de Dublin estalviant-se de pagar una dinerada pel taxi a la tornada, això sí, arran de l’alcoholització de part del passatge, molt sovint el trajecte és força semblant al Far West.

Òbviament, l’absència d’aquest servei tan essencial no ha agradat gens als afectats, tant els revellers assedegats de festa com els empresaris del gremi, que ja ho han passat prou malament durant els darrers dinou mesos de tancament total perquè ara els posin aquesta mena d’entrebancs, sobretot quan molts ja començaven a albirar la llum al final del túnel, amb diversos esdeveniments amb les entrades exhaurides, i que veuen com l’administració no acaba d’entendre les seves necessitats. Per contra, els taxistes, que també han patit de valent durant la pandèmia, ara, muts i a la gàbia.

En declaracions al programa The Hard Shoulder de l’emissora de ràdio Newstalk, Noel Anderson, director de l’Associació de Pubs (LVA), va explicar ahir que havia escrit al ministre de Transport, Eamon Ryan, advertint-lo que sense el Nitelink es posa en perill la seguretat de clients i treballadors. Anderson també va recordar que en ciutats com Londres i Nova York el lleure nocturn ha gaudit d’una eclosió de la demanda i que Dublin necessita que funcioni el transport públic durant les nits del cap de setmana. Ara només hi ha tres línies que funcionin les 24 hores del dia: la 15, la 39A i la 41, que uneix el centre amb l’aeroport.

Per la seva banda, tant el ministre Ryan com la National Transport Authority (NTA) s’han compromès a restablir el servei del Nitelink tan aviat com sigui possible a fi d’ajudar en la recuperació de l’economia nocturna, però sense avançar cap data, tot i l’NTA ha emès un comunicat informant que mirarà de tenir el servei en marxa -up and running- per a la campanya nadalenca.

ACTUALITZACIÓ 15/10/2021: Dublin Bus cedeix a la pressió de la nit i anuncia que el Nitelink tornarà a ser operatiu a partir del 22 d’octubre.

Font: Newstalk i The Journal.ie

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt