La perruca de Sir Arthur Guinness, víctima del Brexit

La perruca de Sir Arthur Guinness, víctima del Brexit Sir Arthur Guinness, mestre cerveser / Foto: Morrison1917 (Wikipedia)

Els responsables de From Malt to Vault (Del Malt a la Cambra Cuirassada), un museu dedicat a commemorar la vida de Sir Arthur Guinness i situat a Ardclough (Comtat de Kildare), el mateix lloc on reposa el fundador de la icònica companyia cervesera, van encarregar a un proveïdor anglès una rèplica de perruca de principi del segle XVIII per al maniquí que fa el paper de Sir Arthur al museu a fi que un equip de filmació en fes un holograma just abans que l’exhibició reobrís aquesta setmana.

De tota manera, la nova i enrevessada paperassa requerida per a les importacions des de la Gran Bretanya d’ençà de l’entrada en vigor del Brexit ha fet que moltes PIME britàniques sense gaire experiència en gestió duanera tinguin problemes a l’hora d’enviar mercaderies cap a la República, on no hi ha períodes de gràcia com al Nord, prorrogats unilateralment per Londres per desesperació de la Unió Europea. Per contra, en sentit invers no hi ha cap problema perquè Boris Johnson ha decidit de no requerir la nova documentació.

Així doncs, sembla que els cabells de la perruca de Sir Arthur van quedar enganxats en algun lloc de la duana irlandesa i no van arribar a temps per a la filmació; segons John Whelan, president de l’Ardclough Village Centre, el proveïdor anglès va fer-se un embolic amb els nous formularis, on s’havia de distingir entre cabells de cavall i cabells artificials. Whelan ha assegurat que això és el pa de cada dia per a les PIME exportadores.

El museu havia tingut molta cura a l’hora de seleccionar el proveïdor -per això en va triar un de fora- i és que la perruca havia de ser el més semblant al cabell que llueix Sir Arthur a l’únic retrat conegut que se li va fer, que és el que apareix en tota mena de marxandatge, rètols de la marca o quadres penjats en molts pubs. Finalment, va ser una altra institució nacional com l’Abbey Theatre, que té un ampli ventall de perruques emprades pels actors que fan representacions teatrals de tota mena, qui va salvar-los el pèl tot prestant-los-en una de molt semblant.

Així doncs, final feliç i Sir Arthur, o el seu holograma, ja dóna la benvinguda als visitants.

Font: Irish Examiner

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt