Continua el desacord per a revitalitzar l’Iveagh Market

Continua el desacord per a revitalitzar l’Iveagh Market Una de les portes de l'Iveagh Market / Foto: Liffey

Sembla que les negociacions a tres bandes per a fer renéixer l’Iveagh Market de les seves cendres continuen enfangades i Edward Guinness -que ostenta el títol de quart duc d’Iveagh-, l’ajuntament de Dublin i el promotor Martin Keane -amb diversos negocis a la popular zona de lleure de Temple Bar- s’han vist involucrats en un inacabable estira-i-arronsa legal en què qui més surt perdent és aquest més que centenari edifici d’estil eduardià, que ja fa vint anys que agonitza, fins al punt d’estar en estat semiruïnós.

La saga va començar quan Keane va pagar dos milions d’euros per l’opció de remodelar el lloc, amb un projecte que pretenia convertir aquest antic mercat del barri de les Liberties en una espècie del londinenc Covent Garden en versió dublinesa, amb un mercat, un hotel i restaurants, però malgrat que li van atorgar el permís d’obres en dues ocasions, el 2007 i el 2012, no s’hi ha fet res, per la qual cosa, el duc d’Iveagh va prendre possessió de l’edifici el desembre del 2020 invocant una clàusula que ho estipulava en cas que Keane no hi tirés endavant el projecte.

L’acció del duc va basar-se en la decisió de l’ajuntament de rebutjar una tercera sol·licitud de permís d’obres presentada per Keane, adduint que l’empresari ja havia perdut l’opció de començar els treballs perquè els dos permisos anteriors ja no eren vàlids; amb tot, Keane va objectar-hi i va presentar recurs a l’Alta Cort, que encara no s’ha pronunciat. De fet, si el procés judicial arriba al final, podria durar quatre anys i costar uns cinc milions d’euros.

De tota manera, sembla que el duc vol arribar a un acord amistós amb Keane, que podria recuperar l’edifici, tot i que abans de començar a gastar diners vol assegurar-se que en serà el propietari; per ara, l’únic acord al qual han arribat ambdues parts és de fer un estudi sobre l’estat del lloc que determini quant costaria de restaurar-lo; en aquest sentit, un estudi anterior va fixar aquest import als vint-i-tres milions d’euros.

Per la seva banda, el duc ha emès un comunicat conjunt amb el seu consultor, Paul Smithwick, alertant que estan molt preocupats per l’estat de l’edifici, assegurant que si no es fa cap reparació de manera immediata, hi ha el risc que s’arribi a un punt en què ja no es pugui ni reparar. Guinness assegura que tota la història és molt frustrant, però alhora es mostra esperançat que la situació es pugui resoldre.

Font: RTÉ

 

Escrit d'Edward Guinness a l'exterior de l'Iveagh Market / Foto: Liffey 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt