80.000 barrils de cervesa per a recuperar el temps perdut

80.000 barrils de cervesa per a recuperar el temps perdut Cervesa cada dia de la setmana / Foto: Liffey

El quinze de març del 2020 va començar un autèntic viacrucis per als pubs i per a la seva assedegada clientela i és que si bé hi ha hagut alguns períodes en què han pogut reobrir amb certes restriccions, el gremi sempre ha viscut amb la incertesa sobre quan arribaria la següent onada de contagis o una nova variant que els obligaria a abaixar la persiana per enèsima vegada, amb l’agreujant que les autoritats ordenaven el tancament dels establiments deixant només dos o tres dies de marge.

Tanmateix, d’ençà del dissabte vint-i-dos de gener a les sis del matí, és a dir, 678 dies després del primer tancament, el govern, seguint la recomanació de l’NPHET, el grup d’experts que l’ha assessorat durant tota la pandèmia, va aixecar les restriccions i això ha fet que els pubs hagin tornat a omplir-se de gent que enyorava de mala manera anar a fer unes pintes, podent demanar a la barra i sense mostrar certificats a l’entrada ni mantenir la distància.

Així doncs, després que el primer cap de setmana sense restriccions l’activitat engegués al ralentí per la manca de temps per a preparar-lo, puix que l’anunci va fer-se divendres, un dia abans, ara ja s’ha tornat a la normalitat; fins i tot sembla que n’hi ha alguns que volen recuperar el temps perdut -o més aviat les pintes perdudes-.

En aquest sentit, Drinks Ireland, una entitat que aplega productors i distribuïdors de begudes alcohòliques, ha informat que a fi de fer front al cap de setmana van repartir-se vuitanta mil barrils de cervesa per tot el territori. Alguns pubs, els que els era inviable obrir amb les restriccions, van rebre barrils per primera vegada en gairebé dos anys.

També s’hi ha d’afegir la coincidència que era a final mes, quan molta gent cobra el salari i que molts acabaven la pràctica coneguda com a dry January, és a dir, prometre de no beure begudes alcohòliques durant el mes de gener per tal de recuperar-se dels excessos de les festes de Nadal, que va suposar que els pubs fessin una bona caixa i que comencin a veure la llum.

Font: Irish Independent

Torna a dalt