Els Fittipaldis celebren amb joia el dia de l’Slow Down

Els Fittipaldis celebren amb joia el dia de l’Slow Down Control de la Garda al barri dublinès de Ringsend / Foto: Liffey (arxiu)

De tant en tant, la divisió de Trànsit de la Garda organitza un Slow Down Day (el Dia de Reducció de Velocitat), que consisteix a implementar un ampli dispositiu de controls de velocitat arreu de la xarxa viària, tant en autopistes com en carreteres o centres urbans, amb l’objectiu de conscienciar els Fittipaldis que pitgen l’accelerador com si no hi hagués demà del perill que suposa la seva manera de conduir i és que segons un report elaborat per la Road Safety Authority amb dades d’entre el 2008 i el 2012, aquest comportament al volant provoca un terç dels accidents mortals.

En aquest Slow Down Day, que ha durat de les set del matí de dimarts fins a la mateixa hora d’avui, és a dir, vint-i-quatre hores, hi ha hagut alguns conductors que ho han volgut celebrar ultrapassant amb escreix el límit de velocitat vigent a la zona. En aquest sentit, durant les primeres nou hores es va controlar la velocitat de 125.572 vehicles i n’hi va haver 454 que anaven massa de pressa. Tres hores més tard, just a l’equador de la jornada, ja n’eren 599.

Entre les estrelles del dia hi va haver el qui anava a 160 km/h en un tram de l’autopista M7 a l’alçada de Mooretown (Comtat de Kildare) on no es pot anar a més de 120 km/h o el que circulava per l’M50, la ronda dublinesa, a 130 km/h, és a dir, 30 km/h per sobre del límit. Pel que fa a les zones urbanes, el premi gros va ser per a un que circulava a 94 km/h al Main Street d’Oola (Comtat de Limerick), on no es pot anar a més de 50 km/h.

Comentant les xifres, Michael Hennebry, Superintendent en Cap de la divisió de Trànsit de la Garda, va reconèixer que el gruix dels automobilistes circula a una velocitat adequada, però que encara se’n detecten alguns que no, fet que no només suposa un risc per a ells mateixos sinó també per a altres usuaris de la via, sobretot vianants amb mobilitat reduïda o ciclistes.

Font: RTÉ

 

Torna a dalt