Shannon aixeca el vol amb dues connexions amb els EUA

Shannon aixeca el vol amb dues connexions amb els EUA Presentació dels dos vols a Shannon / Foto: Aer Lingus

L’aeroport de Shannon ha patit de valent durant la pandèmia i és que les restriccions per la Covid-19 havien deixat aquesta infraestructura del comtat de Clare amb una activitat molt minsa. Amb tot, sembla que ara comença a aixecar el vol, com ho demostra el fet que ahir Aer Lingus hi va reiniciar dues rutes transatlàntiques, reconnectant amb un vol diari el centre-oest d'Irlanda amb els Estats Units, més concretament amb Boston -la ciutat nord-americana més irlandesa- i Nova York; en aquest darrer cas els vols engeguen avui.

Aquestes són les darreres incorporacions de vols transoceànics d'Aer Lingus que es reprendran d’ençà de l'aixecament de les restriccions de viatge als EUA el passat mes de novembre i és el primer vol transatlàntic entre Shannon i l’Amèrica del Nord en dos anys. Per ara, sembla que aquestes seran les úniques connexions amb l’altra banda de l'Atlàntic perquè les companyies nord-americanes, a diferència d’altres anys i probablement esperant que la recuperació postpandèmica es consolidi, han decidit de no operar-hi. 

L'estiu del 2022, la companyia del trèvol oferirà un nombre de seients en els vols entre Shannon i els Estats Units que no s’havien vist de feia disset anys, operant amb dos avions Airbus A321 NEO LR de darrera generació que prometen una experiència de viatge més innovadora i sostenible, amb una major eficiència de combustible -atès que consumeix un 15% menys que l’A321 CEO-, i reduint un 50% de la petjada acústica en comparació amb els avions de la generació anterior.

Pel que fa al servei ofert a bord, per als qui cerquin comoditat hi ha setze seients Business on, a banda de poder estirar les cames sense cap mena de restricció, hi ha bon menjar i connexió Wi-Fi gratuïta; i per als qui mirin més la butxaca, la resta de seients són de classe econòmica, amb àpats i refrigeris de franc durant el vol, així com entreteniment de qualitat, amb pantalles de televisió -que emeten les darreres novetats cinematogràfiques-, jocs i música.

D’altra banda, Shannon i Dublin són els únics aeroports d’Europa on hi ha implementat el sistema conegut com a US Preclearance, és a dir, que tota la paperassa immigratòria es fa en origen i s’arriba als Estats Units com si fos un vol interior, evitant-li al passatger el mal tràngol que no el deixin entrar després de passar unes quantes hores en un avió.

Durant el 2022, Aer Lingus operarà catorze rutes directes entre Irlanda i Amèrica del Nord, incloent Nova York, Miami, Chicago, Boston, Los Angeles, San Francisco, Orlando, Washington, Seattle i Filadèlfia.

 

Torna a dalt