Demanen el retorn de l’ús de la màscara en espais tancats

Demanen el retorn de l’ús de la màscara en espais tancats Rètol recordant l'obligatorietat de dur màscara / Foto: Liffey

El passat 28 de febrer va ser el primer dia en què l’ús de la màscara en espais tancats no era obligatori, llevat dels centres sanitaris, farmàcies incloses, i això, òbviament, ha provocat un augment de casos, sobretot d’ençà del dia de Sant Patrici, amb actes multitudinaris en què van participar centenars de milers de persones. En aquest sentit, ahir van comptabilitzar-se 23.702 contagis i als hospitals hi havia 1.338 ingressats, 61 dels quals a l’UCI.

De fet, com ha alertat l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Irlanda ha estat un dels països europeus que ha aixecat les restriccions d’una manera més abrupta i és que quan el govern va anunciar la bona nova, va semblar com si certifiqués la fi de la pandèmia i la tornada a la normalitat. Així doncs, ja hi ha hagut algunes veus, sobretot les dels col·lectius que es veuen més afectats per l’augment de contagis i d’hospitalitzacions, com el personal mèdic, que demanen el retorn de l’obligatorietat de dur màscara en espais tancats.

De tota manera, segons ha explicat el Tánaiste Leo Varadkar, el govern no té cap intenció de tornar a implementar restriccions per Covid-19 si no és que la situació s’agreuja fins a un punt en què les autoritats sanitàries així ho demanin; a més, Varadkar afirma que ja preveien aquest augment de casos després d’aixecar les restriccions i assegura que les xifres aniran a la baixa d’aquí a un parell de setmanes. D’altra banda, l’ús de la màscara ha caigut en picat després que durant els primers dies, bé per precaució o bé per ser un vici adquirit després de dos anys, la pràctica encara fos molt estesa.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt