La construcció d'habitatge per als sense llar agafa ritme

La construcció d'habitatge per als sense llar agafa ritme La primera pedra a Shaw Street, Dublin 2 / Peter McVerry Trust

Ahir, el Peter McVerry Trust, una ONG que es dedica a lluitar contra la manca d’habitatge i a ajudar persones sense llar, va posar en marxa el seu darrer pla d'allotjament social al centre de la capital irlandesa. En aquest sentit, el nou bloc d'apartaments del qual ahir es va posar la primera pedra a Shaw Street (Dublin 2) tindrà dotze unitats, que seran destinades a persones que actualment no tenen cap lloc on viure. La iniciativa és una col·laboració entre el Comú de Dublin, el departament d'Habitatge i l’ONG.

El director general del Trust, Pat Doyle, va dir que estan molt satisfets d'iniciar un altre projecte d'aquestes característiques a la ciutat. En paraules de Doyle "Estem absolutament encantats d'haver posat la primera pedra a Shaw Street, fet que suposarà un important pas endavant per a pal·liar el problema dels sense sostre, oferint dotze habitatges nous a la gent de la zona de Dublin 2 i ajudant els afectats per la manca de llar en aquesta comunitat".

Doyle va explicar que aquest era el seu segon bloc d'apartaments construïts en solars disponibles al centre de Dublin i que arribava només uns mesos després de la finalització d'un primer bloc a New Street South (Dublin 8) l'any passat. Aquest projecte forma part d'una estratègia més àmplia de regeneració urbana i de noves construccions en solars que l’ONG implementa en col·laboració amb el Comú.

Durant el 2022 el Peter McVerry Trust té previst de començar les obres de construcció de projectes a diverses zones de la capital, amb una entrega global de setanta unitats d'habitatge social, de les quals un 95% seran apartaments d'una habitació, fet que reflecteix el perfil més habitual de les persones que acudeixen a les entitats que ajuden els sense llar de la ciutat.

Doyle va aprofitar l’ocasió per a agrair al ministre d'Habitatge, Darragh O'Brien, i al seu departament, així com al Comú de Dublin, el suport a aquest projecte, atès que s’hi han implicat d’ençà del primer moment.

 

Torna a dalt