La Força Aèria vol atraure nous reclutes imitant Top Gun

La Força Aèria vol atraure nous reclutes imitant Top Gun Un Pilatus PC-9M de la Força Aèria irlandesa / Foto: Irish Air Corps

Ja fa anys que l’exèrcit irlandès pateix una sagnia de personal arran de les gens atractives condicions laborals, que ha fet que els efectius disponibles estiguin molt per sota d’allò que es consideraria òptim i amb l’agreujant que no sembla que la situació hagi de redreçar-se a curt termini. El problema afecta sobretot el Servei Naval que, entre la greu manca de personal i l’envelliment d’alguns vaixells, té mitja flota amarrada a port.

D’altra banda, tot i que no arriba al nivell de la Marina, la Força Aèria també opera amb menys efectius del que seria òptim, però això podria canviar després de l’estiu gràcies a la cinematogràfica campanya de reclutament endegada ahir via xarxes socials coincidint amb l’estrena del film Top Gun: Maverick, la seqüela del popular film estrenat el 1986 i protagonitzat per Tom Cruise, que ara, a cinquanta-nou anys, repeteix com a actor principal.

Al vídeo publicitari, filmat a la base aèria Sir Roger Casement, a Baldonnel (oest de Dublin), es mira d’imitar l’escenografia de Top Gun, amb uns quants pilots anant cap als avions, enlairant-se, fent unes acrobàcies i saludant el personal. Al tweet (a sota), la Força Aèria fa broma assegurant que no han pogut evitar de fer el símil amb el film i al final substitueixen l’habitual “A les millors sales de cinema” per un “A l’aeròdrom Casement”.

De tota manera, malgrat que els responsables de la filmació li han donat un toc molt semblant a Top Gun, els avions que pilotaran els nous reclutes no tindran res a veure amb els de la pel·lícula i és que la Força Aèria no té cap caça; en aquest sentit, el més semblant a un avió de combat que es pot trobar a Baldonnel són els vuit Pilatus PC-9M, un model que és més de vigilància marítima que no pas de combat i que el fet de ser biplaça el fa idoni per a la formació de nous pilots.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt