Premi per a l’skate park de Ballyfermot, de disseny català

Premi per a l’skate park de Ballyfermot, de disseny català El Le Fanu Skate-BMX & Play Park / Foto: RIAI

Dijous passat, el Reial Institut d’Arquitectes d’Irlanda (RIAI, Royal Institute of the Architects of Ireland) va anunciar els projectes guanyadors dels seus premis anuals, que enguany arriben a la 33a edició i que tenen un ampli ventall de categories urbanístiques i arquitectòniques com, entre altres, readaptació de l’ús d’un espai, centres culturals, d’ensenyament, habitatge, instituts de recerca o espais públics. I en aquesta darrera categoria el premi va ser per al Le Fanu* Skate-BMX & Play Park, dissenyat per l’arquitecta catalana Enriqueta Llabrés Valls, llicenciada per l’UPC i cofundadora del despatx londinenc LlabresTabony.

GALERIA DE FOTOS a sota

Segons explica el web del despatx, el Le Fanu Skate-BMX and Play Park mira de centrar l’oferta de lleure a la zona més elevada del conjunt, però alhora crea un cert volum d’activitat al voltant de les instal·lacions del BMX-Skate, amb l’objectiu de proporcionar la base per a una certa interacció entre les diverses activitats que s’hi poden fer, així com per a una supervisió continua entre els diferents grups d'edat dins del parc, principalment pares i fills.

Aquest espai públic convida els usuaris a entrar al parc i a escollir entre els diferents circuits en funció de l’activitat i de l’edat. El sistema de camins inclou connexions obertes les 24 hores del dia i els set dies de la setmana, que permeten el pas cap als camps de futbol i més enllà, fins al barri de Cherry Orchard. La resta de camins del parc estan pensats per a oferir diferents experiències a l’usuari i també connectar amb la circulació existent cap al sud.

Al nou parc hi ha tres zones de formigó diferenciades: una pista per a patinets i bicicletes BMX situada a l’entrada i que compta, principalment, amb elements lineals, ideal per als debutants; una zona de fossat per als més eixelebrats i amants de les filigranes i de les acrobàcies, i per als qui no les tinguin totes, una zona de transició amb barana on poder agafar-se. Per als espectadors -probablement pares amb l’ai al cor-, hi ha diverses zones de gespa situades al llarg del perímetre de la pista i amb vista a l'àrea de patinatge perquè la comunitat es reuneixi i miri els patinadors o els practicants de BMX.

A l’est de la zona dels fossats hi ha tres espais fets de goma de resina a l’interior i de gespa a l’exterior, dissenyats per a grups d’edat més joves i grups que vulguin patinar en una superfície molt més suau. També hi ha una zona infantil amb mobiliari de joc, com gronxadors i tobogans, que va ser un dels requisits de la comunitat local durant el procés de consulta endegat pel Comú de Dublin, que darrerament s’ha centrat -o gairebé obsessionat- a millorar els parcs públics de la ciutat. 

*Joseph Thomas Sheridan Le Fanu (28 d’agost de 1814 - 7 de febrer de 873) fou un escriptor irlandès de contes i novel·les de misteri.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt