La farmàcia, refugi de les víctimes de violència domèstica

La farmàcia, refugi de les víctimes de violència domèstica Foto de família entre les entitats participants / Safe Ireland via Twiiter

L’Irish Pharmacy Union ha endegat una iniciativa conjunta amb la Garda, Safe Ireland i el Servei de Salut que té l’objectiu d’ajudar les víctimes de la violència domèstica i del control coercitiu, a qui es proveirà amb un espai segur on poder fer consultes i a qui es posarà en contacte amb serveis especialitzats en violència domèstica així com amb la Garda. Per ara hi ha unes nou-centes farmàcies participants, que s’identificaran amb un rètol de color lila amb les paraules Safe Pharmacy (foto), que és el nom de la iniciativa.

Segons Mary McDermott, directora general de Safe Ireland, una farmàcia és un establiment que sempre genera molta confiança i és per això que són un punt d’accés amb qualitat assegurada i estandarditzada per a les víctimes. McDermott assegura que la iniciativa és un bon exemple de resposta de gent qualificada a un problema que, segons les estadístiques, ha crescut de manera notòria durant els darrers anys, si més no en nombre de denúncies.

Per la seva banda, Kathy Maher, una farmacèutica de Duleek (Comtat de Meath), ha explicat que les farmàcies participants estan repartides per tot el territori, assegurant que cada farmàcia de la xarxa Safe Ireland tindrà una cambra segura on es podrà parlar de manera confidencial. Maher recorda que tothom sap que el problema existeix, que és a totes les comunitats, grups d’edat i classes socials, però que normalment es pateix de manera amagada i en solitud, per la qual cosa aquesta iniciativa està destinada a escoltar les víctimes en privat i sense prejudicis.

Safe Pharmacy és iniciativa més a l’hora d’ajudar dones en situació de perill i ara fa quatre anys i mig, el Comú de Waterford va endegar-ne una altra de semblant, però amb els pubs de la ciutat de protagonistes. En aquella ocasió s’anomenava Demana per l'Angela (Ask for Angela), una frase que era un missatge en codi que significava que la persona no se sentia segura o que tenia algun problema, bàsicament, suposava demanar ajuda d’una manera discreta. Després de Waterford, la pràctica va expandir-se a altres ciutats com Cork o Limerick.

Font: RTÉ

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt