Croke Park multiús: pregària al matí i futbol al vespre

Croke Park multiús: pregària al matí i futbol al vespre La verdíssima gespa del Croker / Foto: Croke Park

Aquest dissabte al Croke Park de Dublin li trauran tot el suc i és que la catedral dels esports gaèlics esdevindrà un espai multiús amb un treble header, és a dir, tres sessions diferents: una ració en forma de pregària musulmana a primera hora del matí i una doble ració de futbol gaèlic al vespre, això sí, tant la GAA com el Consell Musulmà Irlandès ho han organitzat tot de tal manera que un esdeveniment no tingui cap impacte sobre l’altre.

L’activitat a la gespa del Croker començarà a dos quarts de nou del matí amb una pregària multitudinària a fi de celebrar l’Eid al-Adhà, també coneguda com la festa del sacrifici, tot i que, evidentment, a l’estadi dublinès no hi haurà res de sang. Per raons d’espai i a fi de no malmetre el terreny de joc, que ha d’estar en una condició perfecta per als partits del vespre, s’ha limitat el nombre de participants a mil, que han hagut d’obtenir -de franc- una entrada, que van exhaurir-se molt de pressa, i l’ús d’una màrfega serà obligatori.

També hi ha entrades per a convidats, que podran seure a la part baixa de la tribuna principal, la Hogan Stand. A banda de la pregària, hi haurà parlaments per part de líders religiosos, civils i polítics, actuacions d’artistes com nashids -que canten poemes a cappella- i del Cor Infantil del Centre Islàmic d’Irlanda, que l’any passat va causar sensació quan va cantar, mà al cor, l’Ambhrán na bhFiann, l’himne nacional d’Irlanda (tweet a sota). Aquest serà el tercer any consecutiu que els musulmans de l’illa celebren l’Eid al-Adhà al Croke Park, essent un esdeveniment que mira d’apropar aquesta comunitat a la resta d’irlandesos.

I a les deu, tothom plegarà veles -o màrfegues- perquè cinc hores més tard tot estigui a punt per al double header de futbol gaèlic, començant amb la final de la primera edició de la Tailteann Cup -competició disputada pels equips més fluixos d’aquest esport-, que enfrontarà Cavan i Westmeath, i a dos quarts de sis, la semifinal de l’All-Ireland entre Galway i Derry.

 

 

 

Torna a dalt