La batllessa de Dublin fa realitat el somni de Macià

La batllessa de Dublin fa realitat el somni de Macià La batllessa Conroy plantant unes cebes / Foto: DCC via Twitter

L’ideari polític de Francesc Macià, president de la Generalitat de Catalunya del 1931 fins al dia de Nadal del 1933, es resumia en una situació de benestar i progrés en què tothom pogués gaudir d’una casa amb un petit terreny, és a dir, l’idíl·lic concepte de caseta i hortet, però finalment, les coses van anar com van anar i uns anys més tard, la qüestió de l’habitatge va acabar amb hortet, però amb la caseta substituïda per blocs de formigó envoltats d'horts al mig del no-res a fi d’acollir la immigració que venia a treballar a la indústria catalana.

De tota manera, noranta anys després, l’ideari de l’avi Macià s’ha fet realitat a Dublin de la mà de la batllessa Caroline Conroy, que ja tenia caseta, o més aviat mansió, atès que la residència oficial del Lord Mayor és a la senyorial Mansion House del cèntric Dawson Street (Dublin 2), però que ara també tindrà hortet, just davant de casa i a la vista de tothom perquè queda al costat de la reixa que el separa del carrer.

En aquest sentit, Conroy, ajudada per operaris del servei municipal de Parcs i Jardins, ha plantat escalunyes, cebes, alls, fonoll, carxofes, grosella negra, gerds i nabius. Amb tot, la febre de plantar coses sense aturador no s’acaba aquí i quan sigui l’època, més cap a l’estiu, també s’ha previst de plantar-hi patates, tomàquets i cols. De fet, la batllessa no n’ha tingut prou de plantar fruites i verdures i també ha plantat un arbre al jardí, que ha dedicat a Parcs i Jardins en agraïment per la feina feta durant la pandèmia.

Per la seva banda, Les Moore, cap del departament de Parcs, Biodiversitat i Paisatge, ha agraït a la batllessa el reconeixement per la feina feta i ha lloat la seva política de promoció de la natura a la ciutat, que aporta valor al dia a dia dels qui hi viuen, treballen o vénen de visita. L’arbre, que és un Crataegus Monogyna, destaca per ser un molt bon pol·linitzador, que és una de les característiques que havia demanat Conroy.

 

Torna a dalt