Entre drons i soroll, l’aeroport no acaba d'aixecar el vol

Entre drons i soroll, l’aeroport no acaba d'aixecar el vol Passarel·la cap a la Terminal 2 de l'aeroport de Dublin / Liffey

Durant la pandèmia, amb les restriccions de moviment que impedien de viatjar a ultramar si no és que hom tingués un motiu molt justificable, l’aeroport de Dublin presentava un aspecte fantasmagòric; després, ara fa un any, un retorn a la normalitat massa sobtat va agafar desprevinguda la Dublin Airport Authority (daa), que havia ofert un pla de baixes incentivades al qual es van acollir uns mil treballadors i que va veure que no hi havia prou personal als controls de seguretat per a copsar la demanda.

Així doncs, durant bona part de l’any passat les cues van ser una imatge habitual i trending topic a les xarxes socials, sobretot els dies en què l’aglomeració de gent provocava que fins i tot s’haguessin d’esperar fora de la terminal, amb alguns passatgers perdent el vol; el problema de la manca de personal s’agreujava pel fet que, en previsió de llargues cues, a primera hora del matí coincidien els viatgers que havien de volar entre les sis i les deu del matí, és a dir, el doble o el triple de gent del que seria habitual.

Amb tot, la daa va anar contractant personal nou, això sí, de manera esglaonada perquè, per motius de seguretat ateses les tasques a fer, els candidats necessitaven rebre el vistiplau de la Garda, i finalment les cues van desaparèixer. A partir d’aquell moment semblava que els gestors de l’aeroport podien començar a respirar una mica, després de les allaus de crítiques rebudes gairebé contínuament, però no, ara han aparegut dos problemes nous.

Un és el soroll que fan els avions que operen a la flamant nova pista nord, inaugurada el passat mes d’agost, que ja de bon principi va generar moltes queixes i és que els avions, just després d’enlairar-se, no seguien la trajectòria que s’havia estipulat a l’hora de demanar el permís d’obres. De tota manera, d'ençà del proppassat 23 de febrer sí que l'han feta servir, però no ha canviat res, ans al contrari, sembla que la situació s’ha agreujat i fins i tot hi ha residents de la zona que estudien d’emprendre mesures legals.

I si amb tot això no n’hi hagués prou, ara també hi ha algú que no té gaire feina i es dedica a fer volar un dron per sobre de l’aeroport, fet que ha obligat a aturar les operacions, en alguna ocasió, fins i tot, amb vols desviant-se cap a Shannon o Belfast. Fa unes setmanes la Garda va arrestar un sospitós, però sembla que n’hi ha més d’un perquè l’albirament de drons ha continuat. Aquests incidents han generat una crida a endurir les penes de presó per als responsables així com permetre que l’exèrcit hi destini un equip que pugui abatre’ls.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt