5 anys de la histèria col·lectiva per la llet i el pa de motlle

5 anys de la histèria col·lectiva per la llet i el pa de motlle Uns tristos pans de motlle / Foto: Liffey

Entre final de febrer i principi de març del 2018 Irlanda va viure un episodi meteorològic extraordinari sorgit de la combinació explosiva entre una potentíssima massa d’aire provinent de Sibèria -anomenada la Bèstia de l’Est o The Beast from the East- i les restes de l’huracà atlàntic Emma; el xoc entre la bella i la bèstia va deixar gruixos de neu superiors a un metre que, en alguns llocs, per acumulació a causa del vent, van ultrapassar els dos metres, aturant la distribució de mercaderies arreu del país.

De tota manera, el que hom recorda més d’aquells dies blancs és la histèria col·lectiva per a fer-se amb un pa de motlle i un envàs de llet; en aquest sentit, l’alerta emesa per les autoritats anunciant que venia alguna cosa molt grossa i les primeres fotos d’alguns prestatges buits que van esdevenir virals, van generar una psicosi que, no se sap ben bé perquè, va centrar-se en aquests dos productes, una mica a l’estil del paper de vàter a l’inici de la pandèmia.

En un primer moment, a les xarxes socials hom hi penjava fotos de prestatges buits, però la histèria va anar in crescendo i es va arribar al punt en què quan el treballador de l’empresa de pa de motlle avançava pel passadís en direcció al prestatge assignat al seu producte, hordes de desesperats assaltaven el carro com si s’hagués d’acabar el món, cosa que va provocar que cada llesca valgués el seu pes en or. A més, era únicament el pa de motlle, perquè d’altres classes de pa se’n podien trobar fàcilment. I el mateix per a la llet, en què només quedaven les hipervitaminades o no estàndards, com la de soja.

D’altra banda, per a la setmana vinent s’ha previst una baixada notable de temperatures, però per ara s’ha descartat una repetició de l’episodi com el de fa cinc anys. Els dies que es preveuen més freds seran dimarts i dimecres, amb mínimes per sota dels zero graus, sobretot al centre i al nord, i màximes que no passaran dels sis graus, amb possibilitat de neu i calabruix a les muntanyes. A partir del dimecres al vespre, sembla que una banda de núvols avançarà des del sud i farà pujar les temperatures.

 

 

Torna a dalt