Saint Stephen’s Green Shopping Centre, remodelació?

Saint Stephen’s Green Shopping Centre, remodelació? El Saint Stephen's Green Shopping Centre / Foto: Liffey

El projecte de remodelació del centre comercial de Saint Stephen’s Green, situat en una de les cantonades del parc homònim -el més conegut de la capital irlandesa-, ha generat molta preocupació als urbanistes del Comú de Dublin i als amants de l’arquitectura perquè més que una remodelació sembla una destrucció, que tindria un fort impacte visual en una zona molt concorreguda de la ciutat.

En aquest sentit, DTDL Ltd, l’empresa propietària, considera que l’edifici és obsolet i ineficient i és per això que el passat mes de gener va presentar el disseny del que hauria de ser la nova imatge exterior del shopping centre. I una de les coses que més destaca és la substitució de la façana actual, de forma arrodonida i feta de ferro i vidre, un estil molt retro tot i que l’edifici el van construir a final dels vuitanta, una època en què el formigó gris i fred imperava arreu.

Segons es pot veure a la documentació aportada al departament d’Urbanisme a l’hora de sol·licitar el permís d’obres, la nova façana seria d’un estil molt modern, és a dir, de formes molt rectes i combinant formigó i vidre, per la qual cosa l’escrutini de l’autoritat urbanística ha estat molt estricte i el Comú ja ha advertit que l’avaluació de l’impacte sobre el patrimoni arquitectònic no té en compte la importància de l’edifici; a més, ha recordat que estant situat en un lloc com aquest, amb vista al Green i al capdamunt del comercialíssim Grafton Street, hauria de tenir una qualitat excepcional en el seu disseny.

El projecte preveu una inversió de cent milions d’euros i no només canviaria la façana sinó que hi afegiria dues plantes, augmentant-ne la superfície gairebé amb 21.500 metres quadrats addicionals. En el cas de l’altura, que un bloc de formigó com aquest sigui més alt que els edificis del carrer Grafton també ha generat rebuig al Comú, que ha plantejat moltes altres qüestions, per a les quals els promotors tindran sis mesos per a respondre-hi.

Font: Newstalk

Torna a dalt