Nova prova de foc a l’aeroport, sense sistema antidrons

Nova prova de foc a l’aeroport, sense sistema antidrons Passarel·la d'accés a la T2 de l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Aquests dies de Setmana Santa l’aeroport de Dublin viurà una nova prova de foc i és que es preveu que del dijous sis fins al dilluns deu hi passin gairebé mig milió de passatgers, més concretament 485.000, 248.000 sortint-ne i 237.000 arribant-hi, unes xifres que suposen que aquest cap de setmana sigui el de més volum d’usuaris d’enguany. Òbviament, tenint en compte que el gros dels passatgers se n’anirà de vacances a ultramar, els dies que es preveuen més intensos seran divendres, per l’anada, i dilluns, per la tornada.

D’altra banda, tot i que la situació als controls de seguretat s’ha normalitzat i ja no es repeteixen les cues d’escàndol de fa un any, que alguns matins sortien fora de les terminals, l’aeroport no ha deixat de ser notícia per altres problemes, essent el darrer el de la presència de drons que més d’un dia han obligat a suspendre momentàniament les operacions i fins i tot s’ha hagut de desviar vols cap a Belfast o Shannon.

Això ha fet desesperar algunes companyies aèries com Ryanair que, amb el seu estil habitual, ha arribat a demanar la intervenció de l’exèrcit, a banda de criticar el govern per tenir una infraestructura tan important desprotegida. Tanmateix, malgrat que ja s’ha posat fil a l’agulla per a implementar un sistema que bloqui els drons que sobrevolin la zona, durant aquests dies encara no n’hi haurà cap en funcionament.

Si amb tot això no n’hi hagués prou, la setmana passada, alguns grupuscles contraris als immigrants van blocar una de les rotondes d’accés a l’aeroport que, si bé va de ser de curta durada, va crear retencions considerables, obligant a passatgers d’autobusos i de taxis a fer el darrer tram a peu, alguns carregats de maletes.

Així doncs, la Dublin Airport Authority (daa) recomana d’arribar dues hores abans per als vols de mitjana distància i tres per als intercontinentals; també alerta que la demanda de places als aparcaments és molt alta i aconsella de fer una reserva tan aviat com sigui possible.

De tota manera, la daa ha informat que durant els darrers mesos ha implementat un ampli ventall de mesures que milloraran l’experiència dels usuaris, com menys cues, una wifi més ràpida, més seients i més varietat de bars i restaurants a les terminals. Amb relació als controls de seguretat, la daa assegura que el 92% dels usuaris tarda menys de vint minuts a passar-los.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt