Parnell Street es consolida com la petita Chinatown

Parnell Street es consolida com la petita Chinatown Restaurants xinesos a Parnell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

La nombrosa diàspora xinesa repartida arreu del món acostuma a concentrar la seva activitat comercial en llocs molt concrets de les ciutats on viuen els seus membres i en el cas de Dublin és a Parnell Street, conegut com la petita Chinatown de la capital irlandesa.

Al carrer hi ha un ampli ventall d’establiments, amb botigues de menjar, però sobretot restaurants, amb les façanes guarnides amb els tradicionals llums de color vermell; de tota manera, els xinesos no tenen el monopoli del carrer i és que també hi ha comerços d’altres països asiàtics, com Corea, el Vietnam o l’Índia, així com una minsa representació de dues institucions irlandeses: el pub i els bookies.

El gros de la clientela de la petita Chinatown són els mateixos xinesos i asiàtics en general, tot i que cada vegada hi ha més gent de Dublin que va a tastar la cuina oriental a la recerca d’alguna cosa exòtica i diferent o per a rememorar algun viatge fet en aquells països. Parlant de coses diferents, a Parnell hi ha la peixateria Rongs, que té els peixos exposats a la vitrina sobre una base de gel picat, fet molt habitual en altres llocs del món, però que a Dublin ja no s’estila gaire.

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt