L’aeroport viurà un altre cap de setmana de bogeria

L’aeroport viurà un altre cap de setmana de bogeria Passarel·la d'accés a la terminal 2 / Foto: Liffey

Arriba l’October Bank Holiday Weekend -el dia trenta, en tant que darrer dilluns d’octubre, és festiu- i hordes d’irlandesos se n’aniran cap a un ampli ventall de destinacions a ultramar per a fer una petita escapada abans de començar la campanya de Nadal i les seves sessions de shopping desenfrenat... Un no parar, escolti.

Així doncs, aquest cap de setmana de tres dies, l’aeroport de Dublin espera la visita d’uns 450.000 passatgers, una xifra que s’enfilarà fins a gairebé un milió si hom compta del 27 d’octubre al 5 de novembre i és que durant aquestes dates les escoles també fan una pausa, coneguda com el mid-term break. Les destinacions europees més populars són Londres i Amsterdam mentre que les intercontinentals són Nova York i Chicago.

D’altra banda, sembla que tots els problemes que havia patit l’aeroport d’ençà del retorn a la normalitat postpandèmica s’han resolt; en aquest sentit, ara ja no hi ha llargues cues als controls de seguretat -que fa un any i mig sortien fora de la terminal- ni drons provocant disrupció en les operacions aèries, que en algun cas fins i tot havien obligat a desviar vols cap a altres aeroports de l’illa com Shannon o Belfast.

De tota manera, segons fonts aeroportuàries, la demanda de places d’aparcament és força alta i és per això que es recomana de reservar tan aviat com sigui possible; una altra alternativa és el transport públic o que algú els hi dugui. I un cop a les terminals, on s’hauria d’arribar entre dues i tres hores abans -segons la destinació-, els passatgers gaudiran d’una millora de l’experiència, amb més seients, una wifi més potent, nous bars i restaurants que complementen els que ja hi havia i carregadors de mòbil.

 

Torna a dalt