Dublin North Inner City, el punt més calent de la capital

Dublin North Inner City, el punt més calent de la capital El pub The Bridge Tavern, a Summerhill / Foto: liffey

Cada ciutat té la seva zona calenta i en el cas de Dublin, si més no al centre, aquest honor el té el que es coneix com a North Inner City, és a dir, l’àrea compresa entre el Liffey i el Royal Canal, però sobretot el seu quadrant nord-est, més concretament la zona al voltant del tram final de North Circular Road.

De tota manera, com a la vinya del Senyor, al barri hi ha de tot:

- Cases d’estil georgià de l’època d’esplendor, a partir de mitjan segle XVIII, quan gent com els Gardiner van començar a dibuixar la trama urbana de la zona.

- Carrers que són un poti-poti combinant cases de maó vermell amb edificis més moderns, però que són molt lletjos, amb l’agreujant que trenquen la fesomia del paisatge.

- Blocs d’apartaments construïts durant el Celtic Tiger, amb un maó de color ocre que s’estilava molt durant els anys del boom.

- Carrers residencials molt tranquils, que de fet, el gros dels veïns de la zona són gent treballadora que viu la seva vida i no cerca problemes.

- Establiments comercials amb molta classe.

- Carrerons per on s’ha de ser una mica valent per a entrar-hi, sobretot quan es fa fosc.

- Cases que esperen l’arribada de millors temps.

- Molta brutícia, que en alguns punts és exagerada i molesta, amb tota mena de deixalles escampades per la vorera.

- Edificis que cauen a trossos davant la mirada indiferent de les noves generacions de blocs d’habitatges.

- Com no podia ser de cap altra manera, blocs d’habitatge social, amb el seu habitual lletgíssim disseny.

- Les cases adossades de Summerhill i les icòniques escales entre la vorera i la calçada.

- Els pubs, com el Phil Ryan, que és una parada obligatòria per a molts afeccionats als esports gaèlics abans o després de presenciar un partit al Croke Park, un estadi que es veu des de molts punts del barri, provocant un fort sentiment de pertinença cap als Dubs, l’equip d’esports gaèlics del comtat de Dublin. Up the Dubs!

De tota manera, un fet que il·lustra perfectament que el barri és un dels més calents de Dublin és que la comissaria de la Garda, situada a Fitzgibbon Street i reoberta recentment, s’anomena popularment Fort Apache.

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt