Ara serà més fàcil d'enxampar qui no tingui assegurança

Ara serà més fàcil d'enxampar qui no tingui assegurança Cotxe amb una assegurança divina / Foto: Liffey

Segons dades del Motors Insurers’ Bureau of Ireland (MIBI), una organització sense afany lucratiu fundada el 1955 i formada per les empreses del sector amb l’objectiu de vetllar pel bon funcionament de les assegurances del motor, Irlanda és el segon país de la Unió Europea amb més vehicles sense assegurança circulant impunement per la xarxa viària, més concretament, un de cada dotze, o un 7,8%, només superat per Grècia, amb un 8,2%.

De tota manera, a partir d’ara, els automobilistes que vagin alegrement amunt i avall sense assegurança ho tindran una mica més difícil després que el MIBI i la Garda hagin arribat a un acord que permetrà d’identificar els vehicles que no tinguin l’assegurança al dia; en aquest sentit, cada vespre, el MIBI passarà a la policia totes les dades de les asseguradores que operen a Irlanda, incloent-hi els vehicles pels quals no s’ha renovat l’assegurança, és a dir, que amb la legislació actual, circulen de manera il·legal. Aquesta col·laboració és un dels punts més rellevants de la nova Llei de Trànsit i Carreteres, que ha entrat en vigor recentment.

Fins ara, l’única manera que tenia la Garda de saber si un cotxe estava assegurat o no era mitjançant controls viaris en què els agents miraven el petit paper que hi ha a la banda interior del parabrisa on figuren els detalls de l’assegurança, sobretot, quan caduca, amb uns números força grossos per a facilitar-ne la lectura. Amb tot, sempre hi ha hagut alguns murris que esmenen els números amb retolador mirant d'allargar el període de validesa de la pòlissa, a vegades d’una manera una mica destralera (foto a sota).

Òbviament, la Garda s’ha mostrat molt satisfeta de l’acord amb el MIBI i és que segons Paula Hillman, sotscomissària de la divisió de Trànsit, aquesta col·laboració és una eina molt efectiva a l’hora de combatre els qui condueixen sense assegurança atès que ara serà més fàcil d’identificar els infractors, cosa que, de retruc, permetrà de millorar la seguretat a la xarxa viària. Per la seva banda, David Fitzgerald, director general del MIBI, ha explicat que aquesta mesura ja s’ha aplicat molt reeixidament al Regne Unit.

Font addicional: MIBI

Esmena destralera a l'assegurança / Foto: Garda Traffic

Torna a dalt