Nadal com a l'Europa Central al Christmas at the Castle

Nadal com a l'Europa Central al Christmas at the Castle El carrusel vintage al Christmas at the Castle / Foto: Liffey

A Dublin hi ha un ambient molt nadalenc i un castell, quin és el resultat d’això? Christmas at the Castle, un mercat de Nadal a l’estil dels que es fan al continent, sobretot a l’Europa Central, i que del sis al dinou de desembre romandrà obert del migdia fins a les nou del vespre, tot i que, probablement, el gros dels visitants hi va quan ja és fosc i és que la il·luminació, tant de les casetes com de les façanes, li dóna un toc molt més festiu.

El mercat està situat a la plaça central del castell, on s’arriba travessant un passadís a cel obert fet amb arbres de Nadal i després per un túnel amb arcs a banda i banda, sota dels quals hi ha... un arbre de Nadal. De fet, es respira un ambient molt nadalenc, clarament.

Al Christmas at the Castle, és a dir, Nadal al Castell, hi ha vint-i-cinc casetes de fusta, d’estil alpí, que venen una àmplia gamma de productes, com formatge, pastissos, artesania de fusta, joies, ceràmica, espelmes, roba i complements, vitralleria o quadres i fotografies, entre altres.

Com no podia mancar en un esdeveniment com aquest, també hi ha uns quants food trucks, amb un aspecte molt vintage i que venen tota mena de menjar, com pizzes, salsitxes, hamburgueses, creps o castanyes. De tota manera, el que més es fa notar és un grill a la flama, que emet un fum embafador del qual hom no pot desempallegar-se perquè arriba a tots els racons.

I per a qui vulgui divertir-se, al centre de la plaça hi ha un carrusel que ens duu molts anys enrere i que gira i gira, fent gaudir petits i grans muntats en cavalls que no només avancen cap endavant, sinó que també pugen i baixen, com si anessin al galop.

Per als amants de les cançons típiques d’aquesta època de l’any, hi ha un envelat, amb molt de caliu i una fesomia de festa major de poble, en què grups corals canten les nadales més conegudes, com la que anuncia que Santa Claus ve cap a la ciutat -Santa Claus is coming to town- o la dels qui somien en un Nadal blanc -I’m dreaning of a white Christmas-, tot i que, per ara, hauran d’esperar perquè el que regna a la capital irlandesa és la pluja.

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt