Les Winter Lights posen llum als vespres foscos i freds

Les Winter Lights posen llum als vespres foscos i freds Túnel de llum al Millenium Bridge / Foto: Liffey

De fa uns dies, en alguns dels llocs més emblemàtics de la capital irlandesa hom ja pot gaudir d’una nova edició de les Dublin Winter Lights -les Llums d’Hivern de Dublin-, una iniciativa que té l’objectiu de posar una mica de llum als vespres foscos i freds d’aquesta època amb projeccions de colors que complementen els llums de Nadal que ja fa setmanes que guarneixen els carrers més comercials així com moltes botigues i pubs, en algun cas, potser excessivament i tot.

Entre les ubicacions de les Winter Lights d’enguany hi ha la Barnardo Square, a tocar del City Hall, on hi ha un passi de dibuixos fets per nens dublinesos amb una temàtica diversa: alguns il·lustren escenes de Nadal, altres icones de la ciutat i alguns són de lliure interpretació perquè són una mica abstractes.

No gaire lluny d’allà, a les imponents columnes de la seu del Bank of Ireland, a College Green, una ubicació que s’estrena aquest any, s’hi fa una projecció que combina imatges i música.

Just al costat, la façana del Trinity College va canviant de color mentre cotxes i double deckers van amunt i avall sense fer-ne gaire cas.

I el calatravià Samuel Beckett Bridge, que ja és un clàssic de les Winter Lights, no falta a la cita, malgrat que, per ara, la projecció, que aprofita els cables del pont que simulen una arpa, no és gaire vistosa. De fet, feia més patxoca ara fa unes setmanes quan felicitava al Saint Patrick’s Athlectic quan l’equip del barri d’Inchicore va guanyar la Copa.

L’Spire, clavat al bell mig d’O’Connell Street, també repeteix, amb una il·luminació que recorre els seus 122 metres, a banda d’uns llums que van fent voltes i que recorden una discoteca.

I just al costat, la façana del GPO és l’escenari perfecte per a projectar-hi un ampli ventall d’imatges combinades amb so.

La Custom House també repeteix, amb una projecció que posa molt de color a aquest icònic edifici situat als molls del Liffey.

Parlant del Liffey, un altre dels ponts que el creua, el Millenium, torna amb la mateixa proposta que l’any passat, és a dir, uns arcs de colors canviants, a mig camí entre discoteca i túnel futurista.

D’altra banda, a fi d’apaivagar qualsevol possible crítica pel consum energètic i amb l’objectiu de reduir encara més la petjada de carboni, a l’hora d’alimentar els projectors no s'utilitzen generadors, sinó que es connecten a la xarxa elèctrica, fent servir les darreres tecnologies làser i LED, que fan que el consum energètic sigui molt baix.

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt