Nadales, pessebre i ambient festiu a la Mansion House

Nadales, pessebre i ambient festiu a la Mansion House Ambient molt nadalenc a la Mansion House / Foto: Liffey

Cada desembre, la Mansion House, l’edifici situat al cèntric Dawson Street i residència oficial de la batllia de Dublin, és engalanada amb la parafernàlia habitual d’aquesta època de l’any en què destaquen els petits llums de color daurat, les estrelles, els arbres il·luminats, un pessebre amb molta expectació per l’arribada imminent del nen Jesús i uns soldats amb aspecte napoleònic; bàsicament, un conjunt que duu la màgia de Nadal a tots aquells que decideixen de fer-hi una visita.

D’altra banda, enguany s’ha recuperat l’estable amb animals vius, després que l’any passat la batllessa ecologista de llavors, Caroline Conroy, decidís de no continuar amb la tradició. Amb tot, sembla que el diumenge els protagonistes fan festa provocant la decepció dels infants dublinesos més urbanites que, probablement, l’únic animal viu de quatre potes que han vist en tota la seva vida és un gos o un gat; nogensmenys, poden dipositar la carta a la bústia de Santa Claus.

Òbviament, en un ambient com aquest no podien mancar les nadales, que diversos grups corals de la ciutat, cada un amb el seu slot assignat, tenen l’honor de cantar a les escales de la distingidíssima casa. Tanmateix, entre la manca de música d’acompanyament i la timidesa d’alguns dels cantaires, la qualitat va d’aquella manera, a banda que, l’època de l’any obliga a interpretar un repertori força previsible, com Santa Nit, Santa Claus is coming to town o... No, George Michael, no... Last Christmas I gave you my heart, una altra vegada no, si us plau...

I un que també s’afegeix a la festa és Daithí de Róiste, el batlle de torn; de torn, literalment, perquè el càrrec se’l reparteixen cinc consellers municipals durant la legislatura, que dura cinc anys, és a dir, a un any per cap. De fet, De Róiste, molt afeccionat a sortir a la foto amb la cadena de Lord Mayor, ja va demostrar els seus dots de cantant l’estiu passat, a Smithfield Square, durant la celebració dels Dubs després de guanyar l’All-Ireland de futbol gaèlic, quan va cantar The Rare Auld Times. Això sí, cantar una mica, sortir a la foto, bon Nadal a tothom i cap dins, que a la Mansion House hi ha una escalforeta molt bona. Vinga, adéu-siau, eh?

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt