Retrobaments, llàgrimes... Nadal és arribat a l’aeroport

Retrobaments, llàgrimes... Nadal és arribat a l’aeroport Passarel·la cap a la Terminal 2, a l'aeroport de Dublin / daa

Torna a ser aquella època de l’any... L'aeroport de Dublin espera un Nadal amb molta activitat i és que hom preveu que, del divuit de desembre fins al sis de gener, al voltant d'1,5 milions de passatgers passaran per les dues terminals de Collinstown, amb una mitjana diària de 75.000. S'espera que el dia més concorregut per viatjar abans de Nadal sigui el divendres 22 de desembre, quan uns 102.000 passatgers aterrin o s'enlairin de la capital irlandesa, seguit del 29 de desembre, en què coincidiran els que tornen després de passar Nadal a ultramar i els que se’n van fora a celebrar la Nit de Cap d’Any.

Amb tanta activitat i a fi d’evitar disgustos i sorpreses al darrer moment, l'aeroport aconsella als passatgers que arribin dues hores abans d'un vol de curta distància i tres hores abans d'un de llarg recorregut. A més, els passatgers que facturin l’equipatge haurien de disposar d'un temps addicional de fins a una hora. De tota manera, les llargues cues al control de seguretat que van crear-se durant els mesos posteriors a la pandèmia ja són història i ara el tràmit es fa ben de pressa, arribar i moldre, com aquell qui diu.

Segons Graeme McQueen, responsable de relacions amb els mitjans de la daa -la Dublin Airport Authority, l'operador de l'aeroport-, Nadal és un moment màgic a les terminals, atès que famílies i éssers estimats d'arreu del món es reuneixen per al període festiu i l'equip de l'aeroport ho ha preparat tot perquè l’experiència sigui única, com cada Nadal, en què hom veu els moments més especials, de parelles promeses fins a membres de la família que es veuen per primera vegada en anys, de vegades fins i tot dècades, o avis, ties i oncles que, finalment, coneixen en persona els seus néts i nebots.

En aquest sentit, l'aeroport ha implementat un programa d'entreteniment en què gairebé 1.700 intèrprets de cinquanta escoles, corals i grups musicals del nord del comtat de Dublin posen la banda sonora a les escenes emotives, això sí, fins a la nit de Nadal, és a dir, que els passatgers que arribin a Dublin a partir de Sant Esteve -el dia 25 no hi ha vols- ja hauran de sentir la versió oficial del Last Christmas I Gave You My Heart de George Michael o l’All I Want for Christmas Is You de Mariah Carey per l’altaveu de l’aeroport.

 

Torna a dalt