El Comú tanca el cau de malfactors de Harbour Court

El Comú tanca el cau de malfactors de Harbour Court Enrada a Harbour Court per Abbey Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Ja feia més de deu anys que els comerciants de la zona en demanaven el tancament i finalment, després d’una votació a la reunió mensual del consell municipal celebrada dilluns al vespre, el Comú de Dublin ha decidit de tancar Harbour Court, un carreró que atrau el pitjor de la ciutat, com traficants de droga i drogoaddictes -que deixen les xeringues abandonades en qualsevol lloc-, dumpers -que hi llencen la brossa d’amagat deixant l’indret fet un fàstic-, els petits malfactors -que operen al carrer O’Connell, situat a mig minut- i incívics de tota mena.

En aquest sentit, el panorama de Harbour Court fa feredat i és per això que molts ciutadans no hi passen mai, preferint de fer una mica més de volta abans que endinsar-se en aquest carreró amb forma de T i amb tres entrades o sortides -a Abbey Street, Eden Quay i Marlborough Street-, que el fan ideal per als seus mals usuaris puix que entren per un lloc, fan el seu business, en surten per un altre i aquí no ha passat res.

La notícia del tancament, si més no de manera temporal, ha generat opinions dispars; d’una banda, els comerciants i els empresaris de la zona, que n’han patit les conseqüències directes durant anys -tant per la mala imatge que els restava clientela com per les visites als seus establiments d’alguns malfactors que hi tenen la base-, han mostrat la seva satisfacció i és que molts creuen que la situació era insostenible. També hi ha qui diu que si la Garda no pot controlar els petits malfactors als carrers principals, doncs als carrerons encara menys.

D’altra banda, el gros dels consellers municipals ha lamentat la notícia, assegurant que era una acció que s’havia de fer perquè ni ells mateixos gosaven passar per aquest carreró, però que el seu tancament és la prova que alguna cosa ha fallat. Per a alguns, la solució implicaria revitalitzar aquests carrerons, convertint-los en un lloc on la gent se senti segura i fent fora els incívics. De tota manera, darrerament hi ha hagut alguns incidents en carrers normals de la zona, com Talbot Street, que ha agafat molt mala fama, per la qual cosa n’hi ha que no tenen gaire esperança que el problema dels carrerons se solucioni.

Podeu mirar el vídeo sobre carrerons a Liffey TV

 

Entrada a Harbour Court per Marlborough Street / Foto: Liffey

Torna a dalt