Mil quilòmetres nous de carril bici d’ara fins al 2030

Mil quilòmetres nous de carril bici d’ara fins al 2030 El carril bici de Fairview, Dublin 3 / Foto: Liffey

Eamon Ryan, líder dels Verds i ministre de Transport, no només té una agenda ecologista molt marcada sinó que també predica amb l’exemple, essent l’únic membre de l’executiu irlandès que va amunt i avall amb bicicleta, això sí, sempre que sigui possible, sobretot en desplaçaments curts; òbviament, en els llargs, principalment quan visita zones fora de Dublin, va amb cotxe, tot i que quan arriba a destinació, si pot, agafa una bicicleta.

I ara ha anunciat un pla, anomenat National Cycle Network, que preveu la construcció d’una xarxa de carrils bici que tindrà una longitud de 3.500 quilòmetres, mil dels quals es construiran d’ara fins al 2030. Amb tant de quilòmetre, més de 2,8 milions de persones residents en dues-centes ciutats i pobles de la República estaran connectades. En aquest sentit, l’objectiu és que el 80% dels habitatges i el 90% dels llocs de treball estiguin situats a menys de cinc quilòmetres de la xarxa.

Amb relació al disseny de la xarxa, hi haurà vuitanta-cinc corredors, que s’integraran a les vies verdes interurbanes existents actualment així com als carrils bici situats als vorals de les carreteres i separats del trànsit a fi de garantir la seguretat dels ciclistes. La resta de quilòmetres es construiran entre el 2030 i el 2040. En total, el cost previst per a implementar el National Cycle Network serà d’entre 1.500 i 1.900 milions d’euros.

Ryan ha presentat el pla durant la inauguració d’un nou tram del Grand Canal Greenway, una via verda que segueix el mateix traçat que el Grand Canal, una via aquàtica que va del riu Shannon fins a Dublin i que ja ha esdevingut un pol d’atracció per als amants del cicloturisme, a banda de dinamitzar econòmicament les zones per on passa.

 

Torna a dalt