Dublin convertirà Harbour Court en un túnel del terror

Dublin convertirà Harbour Court en un túnel del terror Entrada a Harbour Court per Abbey Street / Foto: Liffey

Ja fa temps que el Comú de Dublin té un maldecap amb els carrerons de mala mort que hi ha al centre de la ciutat, que són un cau de malfactors de tota mena, com traficants de droga, drogoaddictes, carteristes o dumpers que els fan servir d’abocador. En alguns llocs, la situació és tan greu que el ple municipal ha decidit de blocar-ne l’accés, com és el cas de Harbour Court, a tocar del carrer O’Connell; o Parnell Place, que el pub de la cantonada, l’O’Reilly’s, cansat de la inacció municipal, ha blocat instal·lant-hi una tanca ferrada.

De tota manera, sembla que molts dels consellers municipals s’han desdit de la seva decisió de blocar Harbour Court atès que això enviaria un missatge extremadament erroni als ciutadans en el sentit que semblaria que si no són capaços de solucionar els problemes que afecten els carrers del centre de la ciutat, no són capaços de solucionar res.

En un primer moment, els consellers més interessats a recuperar el carreró i fer-lo atractiu per als vianants van proposar d’enviar-hi mediadors socials -que tractessin amb la gent problemàtica amb centre d’operacions a Harbour Court-, de pintar-hi murals d’artistes reconeguts, d’obrir-hi petits locals amb artesans i d’il·luminar-lo amb una llum especial.

Tanmateix, sembla que tot això seria molt bonic sobre el paper, però que per les característiques del lloc i de la fauna que hi deambula, no funcionaria. Així doncs, durant els darrers dies ha agafat força la idea suggerida pel conseller independent Paddy McAllister, un home força excèntric i a qui molts comparen, tant pel físic com pel caràcter, amb Leopold Bloom, el personatge principal de la novel·la Ulisses, de James Joyce.

En aquest sentit, McAllister proposa que, aprofitant que Harbour Court fa feredat -ell mateix ha reconegut que no hi passaria ni que anés amb l’escorta del president dels Estats Units-, el Comú podria contractar la mateixa empresa d’entreteniment que opera el Ghost Bus -el bus del terror de Dublin Bus- i fer de Harbour Court un passatge del terror, adduint que la inversió seria mínima puix que el decorat ja hi és; de fet, el conseller afirma que fins i tot és millor que el de molts passatges o túnels del terror dels parcs d’atraccions més populars.

D’altra banda, Gary O’Reilly, propietari del pub O’Reilly’s, que fa unes setmanes va instal·lar la tanca ferrada a Parnell Place, ha assegurat que restarà a l’expectativa i que depenent de com vagi l’experiment a Harbour Court, potser s’anima a fer el mateix. De tota manera, el publican ja ha avançat que no gastarà ni un sol euro en decoració i que els costos seran únicament de personal, tenint pensat de contractar molts dels que abans de la instal·lació de la tanca rondaven per Parnell Place i que, ben segur, farien escagarrinar molts dels valents que provessin la nova atracció d’O’Reilly.

Torna a dalt