25.000 ampolles de plàstic menys gràcies als brolladors

25.000 ampolles de plàstic menys gràcies als brolladors El brollador de Temple Bar Square, Dublin 2 / Foto: Liffey

El Comú de Dublin ha anunciat que els dos brolladors públics d'aigua potable instal·lats al centre de la ciutat han estalviat l'ús equivalent de gairebé 25.000 ampolles de plàstic. En aquest sentit, el primer brollador, situat a Clarendon Row, va ser instal·lar fa poc més d'un any i ha estalviat prop de quinze mil ampolles; el segon, situat a Temple Bar Square (foto), va ser instal·lat just abans de Nadal i ha suposat un estalvi de gairebé deu mil ampolles.

El Departament de Medi Ambient, Clima i Comunicacions, ha contribuït a la instal·lació d'aquests brolladors en el marc d’un programa conjunt entre Uisce Éireann -antigament coneguda com a Irish Water i encarregada de la infraestructura de distribució de l’aigua- i les administracions locals que, mitjançant un fons amb un pressupost de dos milions d’euros, proporciona brolladors d'aigua potable arreu del territori.

L'objectiu del programa és de reduir l'ús d'ampolles de plàstic i els consegüents residus generats proporcionant un accés públic generalitzat a l'aigua potable i és que segons Refill Ireland, a Irlanda, cada dia es generen 220.000 ampolles de plàstic d'un sol ús i cada any, els irlandesos gasten cent milions d'euros en ampolles fetes d'aquest material.

A més, després de la reeixida història dels dos primers brolladors, el Comú de Dublin té previst d’instal·lar-ne uns quants més durant els mesos vinents, no només als carrers, sinó també en parcs i en edificis públics, començant per les biblioteques.

Aquest estalvi en l’ús d’ampolles de plàstic se suma a la bona acollida del sistema de dipòsit i reembors Re-turn, que cada dia veu com milions d’ampolles de plàstic i llaunes són retornades a les aproximadament 2.300 màquines repartides arreu del territori, evitant així que acabin en un abocador i millorant el medi ambient.

 

Torna a dalt