L’aeroport construirà un espai per a observadors d’avions

L’aeroport construirà un espai per a observadors d’avions El punt d'obserbació proposat per l'aeroport / Foto: Dublin Airport

És una pràctica força habitual als aeroports d’arreu del món: situar-se en un indret al voltant del perímetre de seguretat i fotografiar o gravar els avions quan aterren o s’envolen, sobretot els aterratges en dies en què les condicions no són gaire bones puix que això genera molta més emoció i alhora més visualitzacions quan hom ho publica a les xarxes socials, amb casos extrems fent-se virals acaparant l’atenció de milions de curiosos.

GALERIA DE FOTOS a sota

En el cas de Dublin, de fa més de quaranta anys, els observadors acostumen a anar a un indret conegut com The Mound, és a dir, el Monticle, situat a Old Airport Road, la carretera que discorre paral·lela a la pista sud de l’aeroport. De tota manera, és un lloc d’observació informal, al voral de la carretera, en una espècie d’aparcament totalment a la intempèrie i a mercè de les inclemències del temps irlandès, amb l’agreujant que les millors condicions per a gravar aterratges emocionants són les pitjors condicions per a ser allà.

Tanmateix, a fi de facilitar les coses i millorar l’experiència dels afeccionats als avions, l’aeroport ha presentat una sol·licitud de permís urbanístic per tal de construir un punt d’observació, exactament al mateix lloc, amb una zona elevada i coberta on hi haurà seients d’on hom podrà seguir còmodament assegut les operacions. També hi haurà aparcament per a cotxes i bicicletes.

Segons Gary McLean, director general de l'aeroport, les instal·lacions d'observació d'avions són una característica dels aeroports de tot el món que també creen un vincle entre l'aeroport i la comunitat local, fent que els entusiastes de l'aviació interactuïn amb l'aeroport observant els moviments dels avions i les operacions de terra.

McLean assegura que després de quaranta anys d’informalitat ja començava a ser hora de fer alguna cosa amb cara i ulls i espera que aquesta nova instal·lació, més agradable i segura, sigui més popular entre usuaris que fins ara no eren gaire proclius a fer activitats en aparcaments de carretera, com pares amb fills petits.

Torna a dalt