Dublin es prepara per a un cap de setmana de bogeria

Dublin es prepara per a un cap de setmana de bogeria L'avió d'Aer Lingus a la Pride Parade 2023 / Foto: Liffey

Arriba l’estiu, el bon temps, la gent té més ganes de sortir de festa, d’anar a concerts, de moure’s, de celebrar... Però quan s’ajunta tot al mateix moment, la ciutat de Dublin pateix de valent per a satisfer les expectatives de tothom. És el cas d’aquest cap de setmana vinent, en què hi haurà tota mena d’activitats multitudinàries que posaran a prova la capacitat de la capital irlandesa, tot i que n’hi ha que auguren el pitjor i és que, anteriorment, la ciutat ja ha mostrat les seves mancances.

Les activitats:

Concerts de Taylor Swift a l’Aviva Stadium; divendres, dissabte i diumenge.

El Longitude Festival al Marlay Park, de divendres a diumenge, que en edicions anteriors ja ha rebut crítiques per les poques opcions de transport fins a la zona.

Concerts de Shania Twain al 3Arena; divendres i dissabte.

Els quarts de final de l’All Ireland de futbol gaèlic al Croke Park; amb un double header dissabte -Armagh – Roscommon i Dublin – Galway-  i un altre diumenge -Donegal – Louth i Kerry - Derry. De tota manera, en aquest cas, es preveu que el gros dels espectadors arribi i se'n vagi de Dublin el mateix dia, sense passar-hi la nit.

La Pride Parade, dissabte, que cada any és més multitudinària.

Concert de Saw Doctors a l’hipòdrom de Leopardstown; diumenge.

Així doncs, s’espera que en alguns moments del cap de setmana, sobretot a la sortida dels concerts, agafar un taxi sigui una odissea. Un altre clàssic d’aquests caps de setmana de bogeria són els preus dels hotels, molts dels quals estan pendents del calendari de celebració d’esdeveniments multitudinaris per a inflar les tarifes de mala manera, fent pagar autèntiques cofurnes a preu de cinc estrelles.

Tanmateix, tot i les crítiques cap al sector hoteler per aquesta pràctica, atès que hi ha qui creu que malmet la reputació de Dublin com a ciutat d’esdeveniments, la gent acaba pagant el que sigui. De fet, molts dels que vénen a aquests concerts són estrangers amb alt poder adquisitiu, per la qual cosa s’ho poden permetre sense que la seva economia se’n ressenti gaire.

Torna a dalt