Nou tram del Liffey Cycle Route, ara a George's Quay

Nou tram del Liffey Cycle Route, ara a George's Quay El nou carril bici a George's Quay / Foto: Liffey

Dublin ha fet un pas més cap a la mobilitat sostenible amb la inauguració oficial del flamant nou tram de carril bici a George’s Quay i Burgh Quay, és a dir, la zona dels molls del Liffey més cèntrica de la ciutat, després d’uns quants mesos amb tanques de plàstic blanques i vermelles que ja formaven part del paisatge i que donaven a l’indret una fesomia molt semblant a un Scalextric.

L’obra pretén oferir una alternativa segura i eficient als milers de ciclistes que es desplacen diàriament pel centre de la capital irlandesa i s’emmarca en l’objectiu municipal de reduir la dependència del cotxe i fomentar mitjans de transport més sostenibles, essent aquest carril bici un pas fonamental en aquesta direcció.

El tram forma part del Liffey Cycle Route i transcorre per la riba sud del riu entre els ponts Talbot Memorial i O’Connell, facilitant una connexió fluida entre el centre de la ciutat i la zona del Docklands, on hi ha moltes oficines i complexos residencials. Amb un disseny segregat que separa els ciclistes del trànsit rodat, aquest carril contribueix a millorar la seguretat viària i a reduir la congestió del trànsit, ajudant a convertir la ciutat en un espai més verd i habitable.

L’obertura del carril bici de George’s Quay respon a la creixent demanda d’infraestructures segures per als ciclistes urbans i és que segons dades del Comú de Dublin, l’ús de la bicicleta ha augmentat un 30% en els darrers cinc anys -en part gràcies al canvi d'hàbits durant la pandèmia i a la proliferació de sistemes de bicing-, fet que evidencia la necessitat de millorar les connexions per a aquest mitjà de transport.

Òbviament, els usuaris del nou carril bici han mostrat la seva satisfacció i és que és un canvi molt positiu, atès que ara podran moure’s per la zona, una de les més transitades del centre, sense preocupar-se pels cotxes ni barallar-se amb els automobilistes que, tenint les de guanyar, no respecten les normes més bàsiques de circulació quan la pugna per l'espai és amb un ciclista.

Aquest projecte forma part d’un pla més ampli que preveu la creació de desenes de quilòmetres de carril bici addicionals en els anys vinents i el Comú ha anunciat que continuarà invertint en infraestructures ciclistes per a convertir la ciutat en un referent de mobilitat sostenible a Europa. Amb aquesta nova infraestructura, Dublin reafirma el seu compromís amb la transició cap a un model urbà més ecològic, tot promovent una mobilitat més eficient i respectuosa amb el medi ambient.

Torna a dalt